Saksalaisen Ravensburger-leikkikalu- ja peliyrityksen Spieleland-huvipuisto Bodenjärven lähistöllä on saanut vetonaulakseen hieman erilaista viihdytyskalustoa. Brio-rakennuspalikoiden mukaan nimetyssä huvipuiston osassa on viime kesästä lähtien ollut mahdollisuus käyttää kymmentä Hitachi ZX17U-5 -minikaivinkonetta, jotka on sponsoroinut Hitachi Construction Machinery Europe. 

Kasoja pääsee tonkimaan turvallisesti, sillä koneet on varusteltu lapsille sopiviksi tiukkojen saksalaisten TÜV Süd -luokituslaitoksen normien mukaan. 

Hytin etuosaan on asennettu turvakaide putoamisen estämiseksi, hytin sivulle on asennettu lisäkahvat nousemisen helpottamiseksi ja turvavyö täytyy olla kiinni, jotta kone käynnistyy. Myös ylävaunun kääntösäde on rajoitettu 30 asteeseen. Ympäristösyistä koneet on varustettu dieselmoottorin sijaan sähkömoottoreilla. Kaikkia koneita valvotaan keskitetysti, jolloin toiminta voidaan keskeyttää valvojan toimesta.

Ikärajat menevät niin, että kolmivuotias pääsee hyttiin aikuisen sylissä ja kahdeksanvuotiaat saavat kaivaa jo itsenäisesti. Yhden työvuoron pituus on kerrallaan kolme minuuttia, jotta kaikki halukkaat pääsevät kahvoihin käsiksi. Spielelandin toimitusjohtaja Carlo Horn on hyvillään kymmenestä koneesta. ”Vierailijat ja erityisesti lapset ovat todella innoissaan näistä koneista. Miten muuten he pääsisivät kaivamaan kaivinkoneilla ja vieläpä aitoa työmaata muistuttavassa paikassa? Ja aikuisetkin viihtyvät koneissa yhdessä lasten kanssa. Välillä näkee jopa tulevan kinaa siitä, kumpi saa ajaa”, Horn kertoo. ”Hitachin koneet sopivat erinomaisesti puistoomme. Haluamme vierailijoidemme olevan aktiivisia ja kokevan asioita itse. Teemme yhteistyötä tuotemerkkien kanssa, jotka sopivat Ravensburgerin filosofiaan – laatu on pääprioriteettimme. Ja Hitachin kanssa näin todellakin on.”

Edellinen artikkeliSandvik DD320S -porajumbo: selkeää kustannustehokkuutta
Seuraava artikkeliNokian Raskaat Renkaat ostaa Levypyörä Oy:n