Sandvikin uusi DD320S on kaksipuominen porajumbo, joka hyödyntää muutamia jo tutuksi tulleita komponentteja kuten THC560-hydrauliikkaohjausta, B26XLF-puomeja ja HLX5-porayksikköjä. Poravaunun moottori ja rakenteelliset ratkaisut puolestaan noudattavat DD321-jumbosta tuttuja ratkaisuja, joten käyttö- ja huoltoperiaatteet säilyvät käyttäjille tuttuina. 

HLX5-porayksikkö tarjoaa 20 kilowattia iskuvoimaa ja se on optimoitu 43-64 millimetrin porarei’ille sekä 76-127 millimetrin avarrukselle. FOPS/ROPS-hytti on lisävaruste. 

DD320S on Sandvikin mukaan suunniteltu erityisesti kustannustehokkaaksi ja yksinkertaistetuksi ratkaisuksi asiakkaille, jotka haluavat kalustoltaan Sandvikin luotettavaa ja tehokkaaksi havaittua teknologiaa. Jumboa on jo käytetty menestyksekkäästi Esan Balyan kaivoksella Länsi-Turkissa. ”Balyan kaivoksella suoritetut testit osoittivat, että DD320S ylitti poraustehokkuudessa ja luotettavuudessa odotukset verrattuna samalla kaivoksella käytettyihin muun merkkisiin laitteisiin”, kertoo tuotepäällikkö Johannes Välivaara Sandvikilta.  

Edellinen artikkeliEngcon siirtyy S-kiinnikkeestä Q-Safeen
Seuraava artikkeliHitachi-kaivinkoneet huvipuistossa