Ford esittelee uuden E‑Transitin, eli täyssähköisen version valmistajan legendaarisesta pakettiautomallista. Vaikka moottori muuttuukin, tarjolla ovat yhä Transitista tutut yritysasiakkaille tärkeät käyttöominaisuudet ja malliversiot sekä jälkimarkkinointi.
Mielenkiintoisena ominaisuutena on Pro Power Onboard, joka tekee E‑Transitista jopa 2,3 kW:n liikkuvan virtalähteen. Se mahdollistaa sähkötyökalujen käyttämisen ja työkaluakkujen lataamisen työkohteessa. Vastaavaa ominaisuutta ei eurooppalaisissa pakettiautoissa vakiona ole toistaiseksi ollut.

E‑Transitin arvioitu toimintamatka on 350 km, ja tämän kerrotaan olevan noin kolme kertaa EU:n yritysautokäyttäjän keskimääräinen päivittäinen ajomatka. Fordilta kerrrotaan myös, että alhaisemmat huoltokustannukset tuovat arviolta 40 prosentin säästön kokonaiskustannuksiin auton käyttöaikana dieselmalliin verrattuna. E-Transitin huoltovälin kerrotaan olevan luokkansa paras, ja se on vuosi ilman kilometrirajoitusta.

E‑Transit tarjoaa eurooppalaisille asiakkaille laajan valikoiman eri korimalleja, pituuksia, kattokorkeuksia ja kokonaismassoja. Tyrkyllä on yhteensä 25 eri versiota. Pakettiautomallien kantavuus on jopa 1 616 kg, ohjaamoalustamallien jopa 1 967 kg. E‑Transit tulee Euroopan markkinoille keväällä 2022, ja hinnat vahvistuvat lähempänä tuota ajankohtaa.

Edellinen artikkeliMaxpo 2021 jälleen Hyvinkäällä
Seuraava artikkeliPerästä näkyy!