Bomagin uusi BR 95 -tärylevy yhdistää valmistajansa mukaan kahden tuoteryhmän edut: se on yhtä kompakti kuin täryvasara ja yhtä tehokas kuin perinteinen tärylevy.

Suorituskyvyn ja laadun lisäksi maantiivistyksessä haetaan nykyään yhä enemmän myös helppokäyttöisyyttä eri työkohteissa. Uusi Bomag BR 95 tärylevy mahdollistaa valmistajansa mukaan maantiivistyksen myös ahtaissa työkohteissa. Sen luonnehditaan kulkevan tasaisesti ja vakaasti, ja sitä on helppo ohjata ja käsitellä. Tekniset ominaisuudet vastaavat Bomagin mukaan yhteen suuntaan kulkevan tärylevyn ominaisuuksia. Hiekalla, soralla ja sekamaalla tiivistys mainitaan olevan mahdollista jopa 25 cm rakennekorkeuksilla. 

Bomag BR 95 -tärylätkän työpaino on 92 kg. Lätkä on varustettu 3,5 kW:n Honda GX 160 -moottorilla, joka täyttää Stage V -päästömääräykset. Työleveyttä tärylätkällä on 450 mm ja hallintakehikko on optimaalisesti noin 930 mm korkeudella. Suurin kulkunopeus on 30 metriä minuutissa. Keskipakovoima on 15 kN, iskunpituus 1,28 mm ja iskutaajuus 90 Hz. Käsitärinäksi on mitattu alle 2,5 m/s2 ja pakokaasut on ohjattu käyttäjästä poispäin.

BR 95:ssä on useita nostopisteitä, sen pääkomponenttien suojaukseen on panostettu ja laite on muotoiltu niin, että pohjalveyn profiilin ulkopuolella ei ole mitään komponentteja haittaamassa reunoja myöten tehtävää tiivistystyötä. Syklonitekniikkaan perustuva ilman esisuodatus on vakiona ja käyttöhihna on myös suojattu, joten huolto- ja ylläpitokustannukset pysynevät kurissa.

Bomagia Suomessa edustavalta Rotator Oy:ltä kerrotaan, että ennakkomyynti on alkanut, ja demokone löytyy jo Suomesta. Toimitukset BR 95:lle alkavat tulevana keväänä.

Edellinen artikkeliKilpailija Koreasta – Doosan DX100W-7
Seuraava artikkeliUsko Baumaan on vahva