Danish Agro -konserni on juuri allekirjoittanut sopimuksen liittyen konserniin kuuluvan Baltic Agro Machineryn koneliiketalouden myyntiin Wihuri Oy:lle.

Baltic Agro Machinery edustaa Virossa John Deereä. Sopimuksen myötä Danish Agro -konserni täyttää Euroopan kilpailuviranomaisten määrittämät ehdot liittyen osakkeista jäljellä olevien 55 %:n hankintaan kolmesta balttilaisesta CLAAS-konejälleenmyyntiyrityksestä AS Konekesko Eestistä, SIA Konekesko Latvijasta ja UAB Konekesko Lietuvasta. Lisäksi sopimuksen myötä Wihuri Oy edustaa nyt John Deereä sekä Suomessa että Virossa. 

Danish Agro -konsernin toimitusjohtaja Henning Haahr on tyytyväinen sopimukseen.
 
”Baltic Agro Machineryssä on ammattitaitoisia ja intohimoisia työntekijöitä, ja divestoimme yrityksen nyt yksinomaan kilpailuviranomaisten vaatimusten vuoksi. Sen vuoksi meille on ollut erittäin tärkeää löytää yritykselle ja sen työntekijöille hyvä uusi koti, ja olemme vakuuttuneita siitä, että löysimme sellaisen Wihuri Oy:stä”, hän sanoo jatkaen: 

 ”Baltic Agro Machineryn myyntisopimuksen myötä olemme nyt valmiita saamaan kolmen balttilaisen koneyrityksen AS Konekesko Eestin, SIA Konekesko Latvijan ja UAB Konekesko Lietuvan täyden omistuksen. Kolmesta vahvasta yrityksestä tulee osa perhettämme, ja näemme valtavan potentiaalin CLAAS-tuotteiden yksinomaisessa edustamisessa Skandinaviassa, Suomessa ja Baltian maissa”, hän kertoo. 

Wihuri Oy:n operatiivinen johtaja Jonne Honkanen näkee uudessa hankinnassa suurta potentiaalia:

”Näemme tämän laajennuksen vaativille ja kehittyneille Viron-markkinoille erittäin luonnollisena askeleena John Deere -jälleenmyyjäksi ryhtymisemme jälkeen Suomessa. Wihurin strategiana on tarjota asiakkaillemme vain ensiluokkaisia tuotteita, palveluita ja ratkaisuja. Baltic Agro Machinery -tiimi on tehnyt erinomaista työtä viimeisten muutaman vuoden ajan John Deerellä. Se on loistava perusta, josta Wihurin on hyvä jatkaa. Olemme erittäin innoissamme ja odotamme mielenkiinnolla mahdollisuutta työskennellä asiakkaiden kanssa Virossa. Sitoudumme asiakkaillemme jatkamaan laajentamista ja investointeja tähän liiketoimintaan Virossa.”

Yritysoston muodollista hyväksyntää Euroopan kilpailuviranomaisilta odotetaan tammikuun 2020 aikana. 

Edellinen artikkeliCaterpillaria edustaa Suomessa nyt Avesco
Seuraava artikkeliTapojärvi Oy ja Yara pitkään sopimukseen kaivospalveluista Siilinjärvellä