Volvo Construction Equipment on ilmoittanut investoivansa akkupakettien tuotantoon kaivinkonetehtaallaan Changwonissa, Etelä-Koreassa.

Volvo Groupin 80 miljoonan Ruotsin kruunun (noin 7,3 miljoonan euron) investoinnin myötä Changwonin tehtaalle Etelä-Koreaan rakennetaan uusi tuotantolaitos akkupakettien valmistusta varten. Tehdas on noin 1,1 miljoonalla neliömetrillään Volvo CE:n suurin kaivinkoneiden tuotantolaitos. Se tuottaa noin 55 % kaikista Volvo-kaivinkoneista.

Changwonin tehtaan uusi tuotantolaitos valmistaa laajan valikoiman sähkövarastointiratkaisuja eli käytännässä akkupaketteja Volvo Groupille. Samalla laitoksesta tulee sähköisten kaivukoneiden ydinosaamiskeskus. Volvo Groupin mukaan tämä tarjoaa sille mahdollisuuden tuoda kestävämpiä ratkaisuja asiakkailleen joustavammin, kustannustehokkaammin ja ketterämmin, ja se sisältää toimitusketjun, valmistuksen ja logistiikan.

Andy Knight, kaivinkonetoimintojen johtaja ja Volvo Group Korean toimitusjohtaja, sanoo: ”Volvo CE:n suurimpana tehtaana ja kaivinkonekehityksen ja -tuotannon ydinalueena Changwon on eturintamassa siirtymisessämme kohti kestävää tulevaisuutta. Tämä investointi on tärkeä virstanpylväs sähköistämissuunnitelmassamme ja tukee viimeaikaisia investointejamme sähköisten kaivinkoneiden tuotantolaitoksiin. Changwon sijaitsee ihanteellisella paikalla lähellä akkumoduulien toimittajakumppaneita ja muita keskeisiä toimittajia Etelä-Koreassa vastatakseen asiakkaiden tarpeisiin tulevaisuudessa. Meillä on myös erittäin ammattitaitoinen ja motivoitunut työvoima, joka on täysin sitoutunut tulevien ympäristötavoitteidemme saavuttamiseen.”

Uusi tuotantolaitos rakennetaan Changwonin nykyisen komponenttilaitoksen sisälle nykyistä toimintaa häiritsemättä. Valmistuttuaan tilat ovat noin 2 500 neliömetrin kokoiset, sisältäen kokoonpano- ja logistiikkatilat. Rakennustyöt alkavat huhtikuussa 2023, ja akkuyksiköiden tuotannon odotetaan alkavan kesäkuussa 2024.

Volvo CE on jo aiemmin ilmoittanut investoinnista sähköisten pyöräkuormaajien tuotantoon Arvikan tehtaalla Ruotsissa ja sähködumppereihin yhtiön Braåsin tuotantolaitoksesta Ruotsissa.

Volvo CE on myös jo tuonut pienikokoiset sähkökaivukoneet maailmanlaajuisille markkinoille ECR25 Electric-, ECR18 Electric-, EC18 Electric -koneilla. Markkinaa on avattu myös keskikokoisilla EC230 Electric -kaivukoneilla. Yhdessä kompaktien ja keskikokoluokan sähköisten pyöräkuormaajien kanssa Volvo CE:llä on yksi markkinoiden suurimmista sähkökäyttöisistä rakennuskonemallistoista.

Edellinen artikkeliVolvo CE sähköistää keskikokoisen kuormaajan
Seuraava artikkeliMetsäkoneurakoinnin inflaatio edelleen noin 15 prosenttia