Rengasvalmistaja Alliance pyrkii omien sanojensa mukaan asettamaan standardin traktorirenkaiden markkinoille julkistamalla uuden Agri Star II -renkaan. Uusi, ainutlaatuiseksi kuvailtu kerrosteknologia varmistaa Alliancen mukaan mainion suorituskyvyn pellolla, pitkän tuotteen kestoiän ja pienet kokonaiskustannukset.

Agri Star II perustuu uudenlaiseen monikerrosteknologiaan. Tätä teknologiaa hyödyntäen Alliance on kehittänyt kaksoisriparakenteen, joka mahdollistaa edullisen mutta suorituskykyisen renkaan valmistamisen.
Stratified Layer Technologyn eli monikerrosteknologian hyödyntämisen ansiosta uudessa Agri Star II -renkaassa on kaksi muodoltaan erilaista ripakerrosta. Pintakerroksessa on monikulmioprofiili, kun taas toisessa kerroksessa on yksittäinen kulmaprofiili.

Agri Star II:n kantava ajatus on monikerrosripa

”Monikerroksinen ripa vakauttaa tieajoa ja lisää kulutuskestävyyttä. Monikerrosripa lisää pitoa sekä puhdistuvuutta”, sanoo Arto Somero, NDI Finland:n maajohtaja. NDI on Alliance-renkaiden maahantuoja.

Ajo-ominaisuuksien takaamisen lisäksi Alliance kertoo tehneensä intensiivistä työtä varmistaakseen renkaan pitkän käyttöiän. Tässä erikoissuunnittelulla on jälleen tärkeä rooli, koska se auttaa varmistamaan erinomaisen suorituskyvyn myös kuluneella renkaalla.


”Kun monikerrosrivan ensimmäinen ripa on kulunut, tulee esille alimmainen ripa joka on hiukan eri kulmassa kuin ylempi, ja näin antaa paremman pidon, rivan ollessa enemmän poikittain verrattuna ylimmäiseen rivan osaan, ylempään ripakerrokseen”, Somero selventää.

Suorituskyvyn ja pitkän käyttöiän lisäksi uudella Agri Star II -renkaalla on erottuva muotoilu ja D-nopeusluokka, jonka avulla renkaalla voidaan ajaa jopa 65 kilometriä tunnissa. Heti alusta alkaen Agri Star II -rengasta saa 76 eri kokoa 70- ja 85-sarjoissa, mukaan lukien erikoiskoot ja erilaiset kuormaindeksit, joilla valmistaja kertoo kattavansa markkinoiden tarpeet lähes 100-prosenttisesti.

Edellinen artikkeliCase-kuormaajat talvikiertueella
Seuraava artikkeliShell ja Skuba Suomi yhteistyöhön