Suomen Messusäätiön 5000 euron suuruinen Agri-INNO-palkinto jaetaan maataloustoimialan innovaatiolle nyt toista kertaa MaatalousKonemessuilla. Palkinnon saajaa voi ehdottaa 30.9.2020 asti. Nyt jos koska kaikki tuoreet innovaatiot ovat tervetulleita.

Agri-INNO-palkinto jaetaan joka toinen vuosi MaatalousKonemessujen yhteydessä henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, joka on kehittänyt innovaation, joka tuo maataloustoimialalle positiivista imagoa ja josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palkinto. Palkinnonsaajan valitsee raati, jossa on edustajat MTK:sta, Työtehoseurasta, ProAgriasta ja MaatalousKonemessujen kehitysryhmästä. Palkinto jaetaan 5.11.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Raati valitsee palkinnonsaajan lähetettyjen ehdotusten perusteella. Vuonna 2020raatiin kuuluvat toiminnanjohtaja Jyrki Wallin Maa- ja metsätaloustuottajain KeskusliittoMTK:sta, toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko ProAgria Keskusten Liitosta, toimitusjohtajaJuha Ojala Työtehoseurasta ja puheenjohtaja Risto Varis MaatalousKonemessujen kehitysryhmästä.

Raati ottaa arvioinnissa otetaan huomioon muun muassa seuraavia asioita: Palkinnon saaja on toiminnallaan ja asiantuntemuksellaan edistänyt innovaation syntymistä tai kehittänyt innovaation, josta on mahdollista kehittää merkittävä tuote tai palvelu. Innovaatio on edistänyt toimialan tuottavuutta tai kestävää kehitystä. Palkinnon saaja on tehnyt innovaatiota tunnetuksi kotimaassa ja ulkomailla. 

Tänä vuonna voittaja saatetaan päättää messuilla tehtävien lyhyiden esittelyjen perusteella. Loppusuoralle tässä tapauksessa valittaisiin enintään viisi innovaatiota.Ehdotukset perusteluineen voi lähettää 1.5. – 30.9.2020 lomakkeella, joka löytyy verkkosivulta www.maatalouskonemessut.fi.

Agri-INNO 2018 -palkinto myönnettiin GrainSenselle, joka on kehittänyt kädessä pidettävän viljalaatua analysoivan mittalaitteen.

MaatalousKonemessujen uutuudet

Agri-INNO-palkinnon lisäksi MaatalousKonemessuilla on nähtävillä alan medioiden toimittajien valitsemat messujen uutuudet. Messuilla julkistetaan ja jaetaan myös ProAgrian, Vaasanin ja Keskon Tuottajalle kiitos -stipendit

MaatalousKonemessut järjestetään toista kertaa torstaista lauantaihin 5. – 7.11.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman järjestää Messukeskus. MaatalousKonemessujen järjestäjäkumppaneita ovat AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Lantmännen Agro, NHK-keskus ja Turun Konekeskus. Tapahtuman ohjelman tuottaa ProAgria yhteistyössä Messukeskuksen ja alan toimijoiden kanssa.

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain 400 000 eurolla apurahoja, palkintoja ja stipendejä suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Tunnetuin Suomen Messusäätiön jakama palkinto on Kaj Franck -muotoilupalkinto.

Edellinen artikkeliAlliance 585 – tielle ja työmaalle
Seuraava artikkeliUusi John Deere H212 -hakkuupää harvennuksille