Laukaalaisen LH Lift Oy:n omistus siirtyy Viikin suvulta osaksi kansainvälistä JOST-yhtymää. Kansainvälisesti toimiva JOST valmistaa mm. raskaan kaluston vetolaitteita, akseleita ja etukuormaimia.

JOST-yhtymän tuotemerkkejä ovat JOST, Tridec, Rockinger ja Quicke. JOST hankki omistukseensa yhtä aikaa LH Liftin kanssa myös brasilialaisen Crenlo do Brasil -yhtiön, joka valmistaa mm. maatalouskoneiden ohjaamoita ja työkoneita.

”LH Lit Oy on kasvanut ja kansainvälistynyt viime vuosina. Uuden omistajan myötä saamme lisää resursseja kasvuun ja kansainvälistymiseen. LH Liftin työ- ja asiakassuhteet jatkuvat kuten ennenkin”, kertoo toimitusjohtaja Kari Piltonen.

LH Lift Oy:n perusti Paavo Viikki Laukaassa 1975. Aluksi Laukaan Hitsaustyö -nimellä toiminut yhtiö valmisti vetokoukkuja Valmet-traktoreihin. Vuosikymmenten myötä tuotevalikoima on laajentunut muihinkin traktorin kytkentälaitteisiin ja asiakkaita ovat Valtran lisäksi monet muutkin traktorinvalmistajat kuten John Deere ja Massey Ferguson. Asiakkaina on traktoritehtaita Euroopassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. LH Liftillä on Laukaan lisäksi tehdas myös Kiinan Ningbossa.

LH Lift Oy:n omistus on pysynyt Paavo Viikin kuoleman jälkeen hänen jälkeläistensä ja sukulaisten hallussa. Kaupan myötä omistus siirtyy Saksan Neu-Isenburgissa päämajaansa pitävälle JOST Werke SE:lle. JOST Werke SE:n liikevaihto oli vuonna 2022 yli 1,2 miljardia euroa ja sillä oli yli 3600 työntekijää eri puolilla maailmaa. LH Lift Oy:n liikevaihto oli vastaavana aikana noin 9 miljoonaa euroa ja työntekijöitä 41.

LH Liftin ja Crenlo do Brasilin avulla JOST laajentaa tuotevalikoimaansa ja maantieteellistä kattavuuttaan. LH Liftin ja Crenlo do Brasilin yhteinen liikevaihto vuodella 2023 on noin 100 miljoonaa euroa ja yrityskaupan hinta on yhteensä 56 miljoonaa euroa.

Edellinen artikkeliPölkky ja Rauanheimo aloittavat yhteistyön Oulun satamassa
Seuraava artikkeliLoppukesän rankkasateet kurittivat maantieverkkoa