Vantaan kaupungin tilapalveluyksikkö Vantti on ottanut askeleen kohti hiilineutraalia päästötasoa valitsemalla käyttöönsä Ivecon valmistamia biokaasukäyttöisiä Daily-pakettiautoja. Gasumin tuottama kotimainen, vähäpäästöinen biokaasu virtaa aluksi neljän uuden Dailyn tankkiin, ja kalustolla hoidetaan Vantin logistiikkaa, joka liittyy ateria-, puhtaus-, kiinteistö-, kuljetus- sekä aula- ja turvapalvelujen piirissä mm. postien, kirjeiden ja pakettien noutoon sekä jakoon yli 200 toimipisteen jakelualueella.

”Vantaan kaupungin tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja haluamme olla edelläkävijöitä sekä suunnannäyttäjiä tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Kustannustehokkaat biokaasuautot auttavat hiilidioksidi- ja pienhiukkaspäästöjen vähentämisessä”, toteaa Vantin kuljetuspalveluiden palveluesimies Jari Mielonen.

”Kaasuajoneuvot soveltuvat hyvin kaupunkien ja kuntien käyttöön, sillä ne tukevat kaupunkien ympäristötavoitteita ja -strategioita. Ne ovat myös samassa hintaluokassa kuin bensiini- ja dieselkäyttöiset autot. Koska biokaasua tuotetaan myös kotitalouksien jätteistä, kaupungin autot voisivat periaatteessa ajaa kuntalaisten biojätteillä, mikä on kiertotaloutta parhaimmillaan. Esimerkiksi Länsi-Vantaan jätevesilietteistä tuotetaan Suomenojan biokaasulaitoksella biokaasua, jota Vantti käyttää kaasuautojensa polttoaineena”, kertoo Gasumin myyntipäällikkö Heidi Kuoppala.

Ivecon Raimo Haavikko toteaa, että autot ovat vuoden pakettiautoksikin tänä vuonna palkittuja Dailyjä, joissa on Hi-Matic automaattivaihteisto.

Edellinen artikkeliLitiumliekki vaatii oman sammuttimensa
Seuraava artikkeliVideo Cat 320 Next Generation -kaivinkoneesta