Jauhe- ja vaahtosammuttimet eivät sovellu litiumakkujen sammuttamiseen, sillä akkujen energiamäärä on suuri ja kyseisten sammuttimien jäähdytysteho pieni. Presto LB6 on jäähdyttävä nestesammutin, joka pysäyttää litiumakkujen kennoissa tapahtuvan lämpökarkaamisilmiön. Pelkkä tukahduttaminen ei riitä, vaan jäähdyttämätön akku voi syttyä uudelleen. Siksi akun lisäksi myös sitä ympäröivä sekä sitä lähellä olevat materiaalit tulee sammuttaa ja jäähdyttää. Sammutin pitää myös tyhjentää kokonaan, vaikka palo olisi sammunut, jotta jäähdytysteho olisi maksimaalinen. LB6 soveltuu pienten, kuten kannettavien tietokoneiden litiumakkujen sammuttamiseen sekä A- ja B-luokan paloille.
LB6:n erikoissuuttimen ansiosta sammute purkautuu alhaisella paineella ja pieninä pisaroina, mikä tehostaa jäähdytystä. Lisäksi sammuttimen sammutusneste tunkeutuu alhaisen pintajännityksensä ansiosta palavan materiaalin sisään jäähdyttäen kohdetta tehokkaasti. Palossa syntyvä harmaanvalkoinen savu on myrkyllisiä

Mikä voi aiheuttaa akun syttymisen?

Useimmiten akun vikaantumien saa alkunsa ulkoisesta syystä. Näitä ovat esimerkiksi: putoaminen, ylilataaminen, lämpötilavaihtelut tai huono säilytys. Myös akun valmistusprosessin ja -komponenttien laadulla on vaikutus paloriskiin.

Standardi on tulossa

Litiumakkupaloihin käytettäville käsisammuttimille on aloitettu eurooppalaisen standardoinnin valmistelu, mutta tällä hetkellä omaa erityisesti näille paloille tarkoitettua eurooppalaista standardia ei ole olemassa.

Edellinen artikkeliWacker Neuson avasi uuden tehtaan Kiinaan
Seuraava artikkeliVantaalla ajetaan biokaasulla