Valtra juhlistaa 70-vuotissyntymäpäiviään, ja tämän kunniaksi markkinoille julkistettiin viidennen sukupolven A-sarja. Lisäksi tarjolla on esimerkiksi T-sarjan juhlaversio.

Tuorein Aakkonen saa asiakkaiden toivomia uusia ominaisuuksia. Mallistoon kuuluu edelleen seitsemän kokoluokkaa, jotka kaikki ovat saatavissa ns. GL-malleina, joissa on helppokäyttöinen mekaaninen voimansiirto. Myydyimmät 105 ja 115 hevosvoiman mallit ovat lisäksi saatavilla neliportaisella pikavaihteella. Näissä HiTech 4 -malleissa voimansiirtoa hallitaan kokonaan sähköisesti. Kaikissa A-sarjan malleissa on aina Valtran tunnettu suunnanvaihdin integroituine pysäköintijarruineen.

”A-sarjan käyttö muuttuu monella tavoin tehokkaammaksi ja mukavammaksi. Pikavaihteita on saatavissa useampiin malleihin, etukuormaimen kyynärnoja on päivitetty myös GL-malleihin, hevosvoimia on nelisylinterissä malleissa viisi aiempaa enemmän ja huoltoväli on kasvanut 600 tuntiin”, kertoo A-sarjasta vastaava markkinoinnin tuotespesialisti Marko Ojalehto.

Useampaan kuin joka toiseen A-sarjan traktoriin asennetaan etukuormain jo tehtaalla. Siksi monet uudistukset tähtäävät etukuormaintyön helpottamiseen, kuten pikavaihteet ja päivitetty HiTech4-malleista tuttu hallintakyynärnoja.

Lisää pikavaihteita ja kehittynyt moottori

Kolmisylinterisiin malleihin A75–A95 tulee nyt tarjolle pikavaihteella varustettu HiTech 2 -vaihteisto, joka tehostaa varsinkin peltotöitä ja mahdollistaa maantieajon alennetuilla moottorin kierroksilla. Vaihteiden määrä HiTech 2 -malleissa on siis 24 eteen ja taakse. Kaikkiin A-sarjan malleihin on lisäksi saatavissa ryömintävaihteisto, joka pudottaa hitaimman nopeuden noin 100 metriin tunnissa.

Nelisylinterisissä malleissa moottorin tehoa on nostettu viidellä hevosvoimalla ja teho vastaa nyt mallimerkintää. Kaikki moottorit täyttävät nyt Stage V -pakokaasumääräykset, jossa on SCR-ruiskutuksen lisäksi nyt myös DPF-partikkelisuodatin, mutta ei pakokaasujen EGR-takaisinkierrätystä. Kierrosten ja tehon annostelu on nyt tarkempaa uuden kaasupolkimen ansiosta. Huoltovälin kasvattaminen 500 tunnista 600 tuntiin säästää kustannuksia ja lisää tehollista työaikaa.

Nykyiset traktorimääräykset edellyttävät traktorilta yhteensopivuutta ns. kaksijohtojärjestelmän mukaisiin perävaunujarruihin. Perävaunun jarrut voivat toimia paineilmalla tai hydrauliikan paineella. A-sarjassa on varauduttu molempiin järjestelmiin ja asiakas voi tilata haluamansa.

Viidennen sukupolven A-sarjan uudistuksia:

 • 5 hevosvoimaa lisää tehoa malleissa A105–A135
 • 2 pikavaihdetta vaihtoehdoksi malleihin A75–A95
 • AutoTraction -vedonvapautus, kytkettävissä päälle ja pois
 • 2-piiriset hydrauliset perävaunujarrut
 • Uusi hallintakyynärnoja GL-malleihin
 • Uudistunut Stage V -päästötason moottori
 • 600 tunnin huoltoväli
 • Uusi konepeitto
 • Uudet vanteet
 • Voimanoton käyttöpainikkeet takalokasuojassa lisävarusteena HiTech 4-malleissa
 • Valtra Connect -etäseuranta lisävarusteena
 • Automaattinen päävirtakytkin virtalukossa 

Juhlavuoden erikoismalli T-sarjaan

Juhlavuoden kunniaksi Valtra valmistaa 70 kappaletta erikoisvarusteltuja Limited Redition -traktoreita. Traktorit ovat T174e–T254 -mallia ja ne ovat saatavilla maailmanlaajuisesti.

Juhlavuoden erikoisvarustelluissa traktoreissa on syvän punainen metalliväri, joka muistuttaa Valtran juurista 70 vuotta sitten. Punainen väri toistuu myös traktorin yksityiskohdissa, olipa sitten kyse nahkaisen sisustuksen ompeleista tai sisävalosta. Juhlavuoden traktorissa on mustat vanteet ja juhlavuoden merkki, joka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Edellinen artikkeliSimulaattoriuutuus Ponsselta
Seuraava artikkeliMuutoksia Finnmetko Oy:n johdossa