Ponsse on vastannut koulutuksen kehittämistarpeisiin uudistamalla simulaattorituoteperhettään. Uusi PONSSE Full Simulaattori on kokonaisvaltainen koulutusjärjestelmä, jonka aitoa metsää kuvaava ympäristö ja tarkka grafiikka luovat täydellisen alustan ammattimaiselle koulutukselle. 

Uuden PONSSE Full Simulaattorin lisäksi tuoteperheeseen kuuluu PONSSE Basic ja PONSSE Compact -simulaattorit. Kaikki kolme tarjoavat nykyaikaisen opetusympäristön harvesterin, kuormatraktorin ja PONSSE Opti -tietojärjestelmien koulutukseen. Simulaattori on kustannustehokas ja turvallinen ympäristö uusien kuljettajien, metsäkoneammattilaisten ja huoltoasentajien kouluttamiseen. Se toimii myös erinomaisena välineenä työn kehittämisessä ja tutkimisessa, koska sillä voidaan toistaa sama tilanne uudestaan ja vertailla esimerkiksi erilaisia korjuumenetelmiä. 

”Uusi Full Simulaattori sisältää aivan uudenlaista digiteknologiaa, joka tekee simulaattorioppimisesta sujuvaa ja mielekästä. Tarkka ja todentuntuinen grafiikka saa koulutusympäristön tuntumaan siltä, kuin olisit aidossa metsässä”, kertoo Jussi Jurvanen, Ponsse Oyj:n simulaattoriasiantuntija. ”Simulaattorin koulutuksenhallintajärjestelmä eli Sim Trainer sisältää erilaisia tasoja, joissa voidaan edetä taitojen karttuessa, ja opettaa jo opetuksen alkuvaiheessa turvallisia, tehokkaita ja tuottavia metsäkoneen käyttötapoja”, Jurvanen jatkaa.

Simulaattorin harvesteriosiossa voidaan harjoitella varsinaista hakkuutyötä, suorittaa erilaisia teemaharjoituksia sekä opiskella koneen ohjaus- ja mittausjärjestelmän toimintaa. Kuormatraktoriosiossa pääsee harjoittelemaan todentuntuisesti kuormatraktorilla ajoa, kuormausta ja nosturinhallintaa. PONSSE Full ja PONSSE Compact -simulaattorit soveltuvat myös huoltohenkilöstön kouluttamiseen.

Uutta digitekniikkaa simulaattoriympäristössä
– 3 x 55” pystynäytöt
– Metsäkoneista tuttu PONSSE Opti -tietojärjestelmä
– Ergonomia, joka tekee oppimisesta mielekästä
– Mittalaitteen kosketusnäyttö on samanlainen kuin aidossa metsäkoneessa
– Muutettavissa sopivaksi kaivinkonealustaisen hakkuukoneen koulutukseen vaihtamalla kahvat ja polkimet.

Ponsse Academyn globaali koulutusverkosto kouluttaa vuosittain tuhansia tunteja omaa henkilöstöä, kumppaneita (jälleenmyyjät, oppilaitokset) ja asiakkaita. Jatkuvalla koulutuksella ja koulutuksen kehittämisellä varmistetaan PONSSE-tuotteiden turvallinen ja kustannustehokas käyttö ympäri maailmaa.

Edellinen artikkeliPekka Pöllänen Adolf Lahti Yxpilan toimitusjohtajaksi
Seuraava artikkeliValtra täyttää 70 vuotta – uusi A-sarja markkinoille