Uusi Valtra G135 Versu on valittu vuoden traktoriksi 2021 virtuaalisessa Tractor of the year eli TOTY-palkintojenjakotilaisuudessa 18. joulukuuta 2020. Valtra G135 Versu voitti yli 70 hv:n erikoistraktoreiden sarjan ”The best utility”, jossa painotettiin monikäyttöisyyttä ja markkinoiden parhaita ratkaisuja.

Valtra G -sarja on ensimmäinen Valtran 5. sukupolven traktori ja samalla se on täysin uusi mallisarja, joka sopii suosittujen Valtra A- ja N-sarjojen väliin. Se on valmistajansa mukaan kompakti, mutta tehokas (105-135 hv) monikäyttöinen traktori maatilan jokapäiväisiin töihin. Valtra G-sarjan traktorin ominaisuuksiksi luonnehditaan mm. hyvä liikkuvuus ja käytettävyys ahtaissakin tiloissa, kuten navetassa tai piha-alueilla, kiitos lyhyen akselivälin ja etupään rakenteen, joka on optimoitu minimoimaan traktorin kääntösäde. 

Valtralta myös muistutetaan, että G-sarjan traktorissa on edistyksellinen nostolaite ja tehokas työhydrauliikka. Integroitu etukuormaajan apurunko, elektroniset hallintalaitteet ja 5,7 neliömetrin lasipinta-ala ohjaamossa tarjoavat erinomaisen näkyvyyden etukuormaajatyöhön, Suolahdelta kerrotaan. Voittajaksi valitussa G135 Versu -mallissa on monipalkittu SmartTouch-terminaali ensimmäisenä traktorina 100–145 hv: n alueella.

”Lanseerasimme G-sarjan tänä syksynä, ja voimme jo nähdä, että ihmiset ovat odottaneet tällaista pienemmän hevosvoimaluokan traktoria, jolla on suuren traktorin ominaisuudet. Olemme saaneet paljon hyvää palautetta kaikkialla Euroopassa”, sanoo myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Lehikoinen.

Vuoden traktori, Tractor of the Year, on kansainvälinen palkinto, jonka vuosittain ryhmä maatalouden koneisiin erikoistuneita riippumattomia toimittajia jakaa Euroopan markkinoiden parhaalle traktorille. Vuoden traktori -palkinto syntyi vuonna 1998 italialaisen Trattori-lehden ideasta.

Edellinen artikkeliEngconilta uusi EC-Oil-työlaitekiinnikemalli
Seuraava artikkeliBobcat-kauppa Wihuri Oy:lle