Logset Oy rakensi vuoden 2018 lopussa 500 metriä pitkän metsäkoneiden testiajoradan Koivulahteen yhtiön metsäkonetehtaan viereen. Radan olosuhteet on suunniteltu vastaamaan metsäolosuhteita. Jatkossa jokainen tehtaalta valmistuva metsäkone testataan uudella radalla. Testiajoradalla on myös erilaisia rataosuuksia, joilla koneille tehdään olosuhdetestejä.

Radalta löytyy kuusi erilaista osuutta: suoralla rataosuudella testataan kiihtyvyyttä, hidastuvuutta ja ajonopeutta, mäkiosuudella tarkastellaan vetovoimaa ja kuormituksen vaihtelua rinnemaastoissa, harvestereiden kalibrointi- ja sahausalueella kalibroidaan hakkuulaite syöttämällä ja sahaamalla puuta, kuormausalueella testataan nosturi ja tehdään mallikohtaiset säädöt ja pomppuradalla testataan ohjaamojousitus, ohjaamon vakausjärjestelmä ja koneen stabiliteetti.

Aikaisemmin Logset käytti lyhyempää testiajorataa, jonka jälkeen koneet oli vietävä metsään lopputestejä varten. Logsetin mukaan testiajorata paransi nyt merkittävästi koneiden testauksen laatua ja tehokkuutta.

”Testiajorata on aivan loistava ratkaisu. Meidän loppukatsastajat ja tuotekehitys ovat ottaneet radan innolla vastaan. Nyt saamme paremmin testattua ja säädettyä valmistuvat koneet ennen niiden luovutusta asiakkaille. Tämä tuntuu isolta harppaukselta eteenpäin”, kertoo tekninen johtaja Jukka Kivipelto. ”Voimme käyttää uutta testiajorataa myös asiakkaiden koulutukseen ja tuotteiden ominaisuuksien esittelyyn”, Kivipelto toteaa myös.

Edellinen artikkeliPäätös tuli – yhdistelmien enimmäispituus nousee 34,5 metriin
Seuraava artikkeliKymppikymppi kiertueelle