Caterpillar ilmoitti hetki sitten tuovansa markkinoille uuden 12,5-litraisen Cat C13B -moottorin, jonka se kertoo vastaavan 15-litraisen moottorin tehoja 32% pienemmällä painolla. Moottori täyttää EU-taso V:n vaatimukset ilman EGR-takaisinkierrätysjärjestelmää ja kiuasta on tarjolla 456-hevosvoimaisesta (340 kW) versiosta 577-hevosvoimaiseen (430 kw) saakka. Huippuvääntö löytyy 2634 Nm:n pykälästä.

Moottorin jälkikäsittelyjärjestelmä koostuu DOC-katalysaattorista, partikkelisuodattimesta ja SCR-ureapelkistyksestä, mutta EGR-kierrätystä ei siis tarvita. Regenerointi ei vaadi käyttäjältä toimenpiteitä eikä keskeytyksiä työhön. Caterpillarilta kerrotaan, että jälleenkäsittelyjärjestelmä on vastaavan tason kilpailijoihin nähden 63% kevyempi ja 65% pienempi, ja että esimerkiksi integroitujen NOx-anturien myötä erilaisten ulkopuolisten liitäntöjen määrä on 50% vähäisempi.

Moottori on valmistajansa mukaan laajasti konfiguroitavissa eri käyttötarkoituksiin ja sen kestävyyteen sekä ylläpito- ja huoltokustannuksiin on pyritty saaman lisää hyötysuhdetta. Polttoainekulutus on jopa 6% aiempaa pienemmällä tasolla. Perushuoltovälit ovat 500 tunnissa normaaleissa olosuhteissa ja partikkelisuodattimen huoltovälit jopa 5000 tunnissa.

C13B on vielä hetken aikaa testeissä sekä koekäytössä, ja tulee täyteen tuotantovalmiuteen vuoden 2019 aikana.

Cat C13B -moottori tulee saataville 456-577-hevosvoimaisina versiona. 13-litraisen moottorin kerrotaan tarjoavan 15-litraisen moottorin tehot mutta viilaavansa lähes kolmasosan pois isomman moottorin painosta.
Edellinen artikkeliVolvo CE laajentaa huoltoa pohjoiseen
Seuraava artikkeliHyvää joulua!