Porissa vietettiin tiistaina 24.1.2023 merkittävää juhlaa, kun tuhannes valmistunut Sampo Rosenlew -metsäkone luovutettiin eteenpäin. Sampo Rosenlew HR86 lähti Saksaan metsänkorjuuyritys Forstbetrieb Dreherille.

Ensimmäinen Sampo Rosenlew -metsäkone oli 1046-harvesteri, ja sen prototyyppi valmistui vuonna 1996. Sen lasketaan olevan se varsinainen ensimmäinen Sampo-metsäkone, ja nyt noin 27 vuotta myöhemmin on aika luovuttaa 1000. yksilö.

Ensimmäinen Sampo-metsäkone oli 1046-harvesteri, ja vuosi oli 1996. Tämä kone on edelleen talossa, ja se on tarkoitus entisöidä.

Ensimmäinen tonni tuli täyteen Sampo Rosenlew HR86:n muodossa, ja se luovutettiin Saksaan, Forstbetrieb Dreherille. Yritys sijaitsee Saksan keskiosissa, lähellä Kasselia, eli varsin mäkisellä seudulla. Tämäkin kone lähtee töihin paljolti vinssin perässä rinnekohteille. Kyseessä on yrityksen ensimmäinen Sampo Rosenlew ja koneen myi saksalainen jälleenmyyjä MH Logging Gmbh, myyjänä Christian Kuschel.

Konetta luovuttamassa kuvan laidoilla Ahti Sormunen (vas.) ja Jussi Malmi. Keskellä koneen jälleemyyjä Saksassa, Christian Kuschel MH Logging Gmbh:sta.

MH Logging on myynyt Sampo-metsäkoneita vuodesta 2014 lähtien. Saksan markkina on ollutkin Sampo-Rosenlewin Saksan metsäkonemyyntiä hoitavan Ahti Sormusen mukaan erittäin positiivisella tasolla vuonna 2022, ollen kymmenen uuden koneen tasolla. Myös Sampo-Rosenlewin toimitusjohtaja Jussi Malmi riemuitsee sekä tehdystä työstä, että hyvistä näkymistä. Hänen mukaansa merkit viittaavat kasvun muuttumiseen eksponentiaaliseksi. ”Tuntuu erinomaiselta”, Malmi tiivistää.

Samassa luovutustilaisuudessa maailmalle lähti myös kaksi muuta uutta konetta: FR28-ajokone myöskin Saksaan, Schmitting Forstille, ja FR48-ajokone KL-Metsäkone Oy:lle Joensuuhun.

Edellinen artikkeliVolvo ECR145ELM ja TMK 300 – Konepalvelu Väätäinen Oy
Seuraava artikkeliKoneurakointi 1/2023