Stihl esittelee maailman ensimmäisen ja toistaiseksi myös ainoan elektronista polttoaineen ruiskutusta käyttävän moottorisahan, MS 500i:n, jolla valmistaja kertoo myös olevan markkinoiden parhaan paino-teho-suhteen.

MS 500i -moottorisaha on Stihlin mukaan ainutlaatuinen innovatiivisen elektronisen polttoaineen ruiskutusjärjestelmänsä ansiosta. Kaasuttimen sijaan polttoaine ruiskutetaan suoraan kampikammioon venttiilillä. Polttoaineseoksen määrittelevät anturit, jotka mittaavat muun muassa painetta ja lämpötilaa. 

Tekniikan ansiosta moottorisahalla todetaan valmistajansa mukaan olevan erittäin suuri suorituskyky heti kylmäkäynnistyksestä alkaen. Ketju kiihtyy 0–100 km/h vain 0,25 sekunnissa. Käynnistys on myös yksinkertaista, ensin pumpataan polttoainepumppua ja sitten vedetään käynnistyskahvasta. 

Voimastaan huolimatta MS 500i on kevytrakenteinen ja ergonomisesti muotoiltu. Järjestelmän vähäpainoisen konseptin vahvistuksena MS 500i:ssä on kevyt ES-terälaippa. Ketjukotelon kiinteät mutterit yksinkertaistavat ketjun vaihtoa. MS 500i on moottorisaha, joka on kehitetty ja valmistettu ammattimaiseen metsätyöhön, ja uusien toimintojen ansiosta metsätöiden kerrotaan hoituvat tehokkaammin.

Innovatiivisen tekniikan ja huippumodernin muotoilun lisäksi MS 500i:llä on markkinoiden paras paino/teho-suhde, 1,24 kg/kW. Alhainen lukema on Stihlin mukaan ainutlaatuinen kaikissa moottorisahaluokissa.

STIHL MS 500i

Moottori: 2-MIX ruiskutuksella

Sylinteritilavuus: 79,2 cm2

Teho: 5,0 kW

Paino alk.: 6,2 kg

Äänenpainetaso: 107 [dB(A)]

Äänitehotaso: 119 [dB(A)]

Tärinä oikea/vasen: 4,5/3,8 m/s2

Edellinen artikkeliSuomen ensimmäinen Volvo A60H -dumpperi
Seuraava artikkeliRautaa rajalla! Lumitöissä Vaalimaalla.