Sandvik panostaa porakoneiden valmistuksen kehittämiseen ja tuotannon kasvattamiseen noin 22 miljoonan euron investoinnilla.  

Sandvikin Tampereen tehdasta koskevan kehitysprojektin ensimmäinen vaihe valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä ja sisältää 1600 neliömetrin laajennusosan suunnittelun ja toteutuksen nykyiseen tuotantolaitokseen. Myös uusia työstökoneita, automaatiota ja autonomisia mobiilirobotteja lisätään tehtaan joustavaan valmistusjärjestelmään. Vaiheittainen laajennus nostaa valmistuttuaan tuotantokapasiteettia 25 prosenttia ja mahdollistaa kapasiteetin noston vielä ylimääräiset 20 prosenttia tulevaisuudessa. Riippuen kysynnän kehityksestä, voidaan laajennusosaan asentaa lisää työstökoneita vuoden 2025 aikana, mahdollistaen lisäkapasiteettia vuoteen 2027 mennessä.

”Olemme kasvaneen kysynnän takia tilanteessa, jossa meidän on syytä lisätä porakoneidemme valmistuksen kapasiteettia. Tämä laajennus mahdollistaa sen. Porakoneet valmistetaan huippumoderneilla koneilla, ja investointi edistää myös tuotannon tehokkuutta ja joustavuutta. Osaamisemme porausteknologiassa ja vastuullisessa valmistustoiminnassa antaa meille erittäin hyvät mahdollisuudet tukea innovatiivisilla ratkaisuillamme asiakkaitamme heidän tuottavuus- ja vastuullisuustavoitteidensa saavuttamisessa. Näemme porakoneiden kysynnän jatkuvan tasaisena maanpäällisessä ja maanalaisessa kaivostoiminnassa sekä infrarakentamisen puolella, johtuen jälkimarkkinan ja laitemyynnin kasvusta. Sandvikin porakoneet ovat tunnettuja korkeasta laadustaan, kestävyydestään ja luotettavuudestaan. Investointi vahvistaa asemaamme johtavana porakoneiden kehittäjänä ja valmistajana”, sanoo Mats Eriksson, Sandvik Mining and Rock Solutions -liiketoiminta-alueen johtaja. 

Investoinnin myötä Sandvik kertoo voivansa palvella kansainvälisiä kaivos- ja urakointiteollisuuden asiakkaitaan entistä paremmin laajalla valikoimalla korkealaatuisia porakoneita, porauslaitteiden ydinkomponentteja. Sandvik odottaa työllistävänsä myös jonkin verran uusia työntekijöitä, kun laajennus on täysin toiminnassa.

Edellinen artikkeliSami Alaiso John Deere Forestryn Pohjois-Suomen asiakastuen aluepäälliköksi
Seuraava artikkeliTana esittelee Shark 440ET -sähkörepijän