Ponsse Manager 1.7 tuo järjestelmän olemassa olevien ominaisuuksien rinnalle asiakkaiden toivoman kuormatraktoreiden tuotantoraportoinnin. Uutena palveluna Ponsse Manager näyttää tekoalueen edistymistä graafisella kuvaajalla, jossa näkyvät sekä harvestereiden että kuormatraktoreiden tuotanto verrattuna tekoalueen kokonaisarviomäärään.

Tulostettavalla Ponsse Manager kuormaustodistuksella puolestaan näkyvät tekoalueen tunnistetiedot ja lähikuljetukset varastopaikoittain sekä summatietona että kuljettajittain eriteltynä. Tulostettavalla kuormaustodistuksella näkyy myös jokaisen kuorman määrä, toimitettu tavaralaji sekä ajettu matka. 

”Kuormatraktorin tuotantomäärät päivittyvät Ponsse Managerin raportointiin, kun kuormatraktorissa on käytössä yhteensopiva Ponsse Load Optimizer -kuormainvaaka tai kuljettajan Opti4G kuormatiedot -ominaisuus, jonka avulla kuljettaja kirjaa tienvarteen ajamansa toimitukset Opti4G-järjestelmään. Näillä ominaisuuksilla päästään koneketjun raportoinnissa kokonaan uudelle tasolle ja parannetaan näkyvyyttä puunkorjuun kokonaistuotokseen”, kertoo Juho Leskinen, tuoteryhmäpäällikkö, tietojärjestelmät ja digitalisaatio. 

Ponsse Parts Online varaosien tilausjärjestelmä löytyy myös Ponsse Managerin päävalikosta.  

Ponsse Manager on nykyaikainen metsäkoneiden seuranta- ja tiedonsiirtojärjestelmä, jonka kautta metsäkoneyrittäjä voi nähdä muun muassa koneiden sijainnin, tuottavuusluvut ja polttoaineenkulutuksen. Ponsse Managerin avulla yrittäjä pystyy tehostamaan toimintaansa ja parantamaan tuottavuutta reaaliaikaisen kenttäoperaatioiden seurannan ansiosta. Managerilla yrittäjä voi seurata leimikoiden edistymistä, suunnitella ja hallita koneiden siirtoja, seurata koneiden tuotosmääriä tavaralajeittain sekä tulostaa mittaustodistuksia. Lisäksi Manager kertoo yrittäjälle koneiden huollontarpeen ja kuljettajan tekemät huoltoon liittyvät muistiinpanot.

Edellinen artikkeliJohn Deere 1010G ja Moipu 250 – sehän on kombikone!
Seuraava artikkeliExpander ja Poclain Hydraulics Koneosapalvelulle