Ponsse Oyj viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan. Pienessä kyläpajassa koneyrittäjä Einari Vidgrénin unelmasta syntynyt perheyhtiö toimii tänä päivänä 40 maan puunkorjuumarkkinoilla. Puolen vuosisadan aikana yhtiö on kasvanut yhdeksi maailman suurimmista tavaralajimenetelmään perustuvien metsäkoneiden valmistajista.

”Ponsse on kasvanut ja kehittynyt ennen kaikkea asiakkaidensa, sidosryhmien ja henkilöstön ansiosta. Asiakkaamme ovat kautta yhtiön historian antaneet suoralla palautteellaan suunnan tuotekehityksellemme. Lisäksi metsäyhtiöiden ja sahojen korkeat laatu-, ympäristö- ja tehokkuusvaatimukset ovat selkeyttäneet tuotekehityksen suuntaa, eikä ilman sitoutuneen henkilökunnan ammattitaitoa kasvu metsäkonealan huipulle olisi ollut mahdollista”, Ponssen hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén kiittää.

”Vaativa puunkorjuuala kysyy osaajiltaan pitkäjänteisyyttä ja hyvää yhteistyötä. Yhtiön perustajaa Einari Vidgréniä lainaten ”Yks immeenen ee oes tähän pystynnä. Ympärille tarvitaan oikeet immeiset”. Samalla hengellä Ponssella tehdään töitä tänäkin päivänä”, Juha Vidgrén sanoo.

Ympäristöystävällinen puunkorjuu ja asiakaslähtöinen tuotekehitys ohjaavat Ponssen mukaan vahvasti yrityksen toimintaa. Ponsse linjaakin tavoitteekseen kehittää kestävän kehityksen mukaisia innovatiivisia tuotteita ja palveluita, jossa asiakkaan tarpeet ovat kaiken lähtökohtana. 

Juhlavuoden kiertue käynnistyy

Ponssella 50v-juhlavuotta vietetään savotalla, yhdessä asiakkaiden kanssa. Laajamittainen juhlakiertue lähtee liikkeelle juhlarekan johdolla Varsinais-Suomesta, Aurasta. Kiertue etenee Suomessa näin:

Aura 23.1. Takalistontie 81
Imatra 28.1. osoite ilmoitetaan myöhemmin täällä
Karstula 31.1. osoite ilmoitetaan myöhemmin täällä
Vieremä 4.2.
Kaarakkalantie 832, 74270 Kauppilanmäki
Hyrynsalmi 7.2.
Hallantie 88
Rovaniemi 11.2. 
Hirvaan kylä , Ahmakuusikontie, Rovaniemi

Suomen jälkeen juhlavuoden kiertue kulkee läpi Euroopan ja jatkaa matkaansa Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan, Aasiaan ja Australiaan kattaen yhteensä 28 maata ja 105 paikkakuntaa. Kiertue päättyy syyskuun alussa FinnMETKO-messuille Jämsään. Työnäytöksissä esiintyvät uusimmat tuotemallit eli Cobra -harvesteri ja Bison -kuormatraktori, sekä malliston lippulaiva Scorpion.

Edellinen artikkeliTapojärvi Oy ja Yara pitkään sopimukseen kaivospalveluista Siilinjärvellä
Seuraava artikkeliRotator-tapahtumia tulossa Kuopioon ja Rovaniemelle