Ponsse ja Lapin koulutuskeskus REDU ovat tänään yhteistyössä avanneet edistyksellisen simulaatio-oppimisympäristön Rovaniemellä. Kyseessä on samalla Ponssen historian suurin simulaattorikauppa. 

Simulaatio-oppimisympäristö avattiin Ponssen ja REDUn yhteistyöllä. Ponsse toimitti koulutuskeskukselle yhteensä yhdeksän Ponsse-simulaattoria. Simulaattoreista yksi on Basic-mallin simulaattori, kolme Full-mallin simulaattoria ja viisi uutta Multi-simulaattoria. Nyt koulutuskeskuksen varustukseen kuuluu yhteensä 11 Ponsse-simulaattoria. Opiskelijat hyödyntävät laitteita opintopolun eri vaiheissa aina alkuopinnoista vaativimpiin tehtäviin.

”Uudet laitteet mahdollistavat samanaikaisen kouluttamisen useammalle opiskelijalle kerrallaan. Simulaattoriharjoittelu tukee hyvin metsäkonekoulutuksen koneopetusta ja se antaa hyvät lähtökohdat työskentelylle ennen kuin opiskelijat lähtevät oikean koneen hyttiin”, kertoo lehtori Ilkka Rantahalvari Lapin koulutuskeskus REDU:lta.

”Simulaattorikoulutus on turvallista, taloudellista ja tehokasta”, tiivistää Ponssen Training Development Manager Harri Savonen.

Ponssen simulaattoreissa on uusi virtuaalimaailma, joka vie simulaattoreilla opiskelun uudelle tasolle. Virtuaalimaailman lisäksi uusia ominaisuuksia ovat huoltohenkilöstön koulutukseen diagnostiikkatyökalu ja muun muassa päänseurantaan perustuvaa tekniikkaa niille, jotka eivät pysty käyttämään VR- eli virtuaalitodellisuusominaisuutta.

Lapin koulutuskeskus REDU:lla on meneillään MESOT-investointihanke (Metsäkonesimulaatio – oppimis- ja tutkimusympäristön kehittäminen ja investointiosio). Hankeen tavoitteena on vahvistaa lappilaista metsäkonekoulutusta oppimisympäristöjä sekä eri menetelmiä hyödyntämällä. Ponssen ja REDU:n yhteistyö edesauttaa hankkeen toteutumista merkittävästi.

Edellinen artikkeliNosturihistoriallinen seura koukuttaa mukaan nostureiden ystäviä
Seuraava artikkeliKolmas purkukone Doosanilta