Euroopan suurin konevuokrausyhtiö Loxam ja Ramirent Oyj ovat allekirjoittaneet tänään yhdistymissopimuksen, jonka mukaan Loxam tekee vapaaehtoisen, Ramirentin hallituksen suositteleman julkisen käteisostotarjouksen kaikista Ramirentin liikkeeseen lasketuista ja ulkona olevista osakkeista, jotka eivät ole Ramirentin tai sen tytäryhtiöiden hallussa. Tällä yritysjärjestelyllä Loxam ja Ramirent tulevat luomaan Euroopan johtavan konevuokrausyrityksen.

Ostotarjouksessa Ramirentin osakkeenomistajille tarjotaan 9 euron käteisvastike jokaista osaketta kohden. Ramirentin hallitus on riippumattomien jäsenten edustamana yksimielisesti päättänyt suositella osakkeenomistajilleen Ostotarjouksen hyväksymistä.

Jos ostotarjous hyväksytään, Ramirent jatkaa toimintaansa erillisenä yksikkönä osana Loxamia. Ramirentin tunnettu brändi säilyy entisellään.

Vuonna 1967 perustettu Loxam on Euroopan suurin toimija konevuokrausmarkkinoilla erityisesti rakentamisen, teollisuuden, julkisten töiden, palveluiden ja tapahtumien sektoreilla 1 483 miljoonan euron liikevaihdolla ja 501 miljoonan euron käyttökatteella vuonna 2018. 2000-luvun alussa Loxam aloitti kansainvälisen laajentumisensa yrityskaupoilla ja avaamalla uusia konevuokraamoja. Loxamin palveluksessa on arviolta 8 000 työntekijää ja sillä on 766 konevuokraamon verkosto yli 13 maassa Euroopassa sekä Lähi-Idässä, Brasiliassa, Kolumbiassa ja Marokossa. Loxamilla oli 31.12.2018 yhteensä noin 350 000 vuokrakonetta ja -laitetta.

Ramirent puolestaan on yksi johtavista Pohjoismaiden ja Itä-Euroopan konevuokrausalan toimijoista, joka palvelee laajoja asiakasryhmiä, kuten rakennus-, teollisuus- ja palvelualoja, julkista sektoria sekä kotitalouksia. Ramirent toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Tšekissä, Slovakiassa ja Puolassa. Ramirent on yksi Pohjoismaiden ja Itä-Euroopan johtavista konevuokrausyhtiöistä vuoden 2018 712 miljoonan euron liikevaihdolla ja 107 miljoonan euron vertailukelpoisella liiketoiminnan tuloksella. Ramirentilla on 2 900 työntekijää ja 294 konevuokraamon verkosto.

Loxamin ja Ramirentin yhdistyminen luo yritysten mukaan johtavan eurooppalaisen konevuokraustoimijan, jonka yhteenlaskettu liikevaihto olisi vuoden 2018 raportoitujen lukujen perusteella 2,2 miljardia euroa ja jolla olisi Euroopan laajin konevuokraamojen verkosto eli yli 1 000 konevuokraamoa. Kalustoa tulisi olemaan yli 600 000 yksikköä. Uusi yhtiö tulisi olemaan myös kansainvälisesti yksi suurimmista konevuokraajista.

Edellinen artikkeliEuroopan ensimmäinen Hyundai HX900 L asiakkaalle
Seuraava artikkeliMetso tekee McCloskey-kaupat