Uusi Komatsu 951XC on vakuden ja tehokkuuden ehdoilla suunniteltu kone erityisesti jyrkässä ja haastavassa maastossa tapahtuvaan työskentelyyn. Napavälitykset, kompakti muotoilu ja suuri työskentelysäde ovat muutamia esille nousevia asioita uutuudessa.

Komatsu 951XC on uusi ja isompia koneita käyttävien asiakkaiden parissa jopa innolla odotettu hakkuukone päätehakkuisiin jyrkässä maastossa ja pehmeällä maaperällä. Kahdeksanpyöräinen rakenne yhdistettynä Komatsun vakautuskonseptiin takaavat valmistajan mukaan tukevuuden, ohjattavuuden ja alhaisen pintapaineen.

Komatsu 951XC -mallissa on uusi 528 litraa minuutissa tuottava kolmipumppuinen työhydrauliikka, joka hyödyntää Komatsu Forestin mukaan hydraulimoottoria entistäkin paremmin. Uusi hydrauliikka mahdollistaa myös nopeamman puun syötön alusta maksiminopeuteen ja mahdollistaa sahamoottorin toiminnan entistäkin tehokkaammin, valmistaja listaa.

Koneessa on suurempi työskentelysäde, minkä ansiosta kuljettaja voi työskennellä lyhyemmillä siirtymillä. Tämä puolestaan tarkoittaa tehokkaampia nosturin liikkeitä. Nosturin suurin ulottuma on 10,3 metriä. 951XC on optimoitu yhdistettäväksi C164:n kanssa. Kyseessä on hakkuupää, joka on erityisesti suunniteltu vaativiin olosuhteisiin järeään, isojen puiden metsään. Valmistaja kuitenkin muistuttaa, että myös muiden, pienempien hakkuupäiden kanssa uusi 951XC on sopiva valint, kun halutaan maksimaalista voimaa ja vakautta.

Koneen työpaino alkaa noin 23,3 tonnista ja moottorina on 7,4-litrainen AGCO 214 kilowatin tehontuotolla. Vetovoimaa kone tarjoaa 242 kN verran.

Edellinen artikkeliDestia kertoo kuinka paljon energia- ja liikenneinfraa saa miljardilla eurolla
Seuraava artikkeliLännen-myyntitiimi vahvistuu