Engconin osalta vuosi 2018 oli hyvin myönteinen. Vuoden 2018 tulokset toimialan osalta on saatu nippuun, ja yhdistettyjen kauhanpyörittäjien- ja kallistajien valmistuksen päämerkkien osalta Engcon Holding jatkaa vahvaa kasvuaan. Liikevaihto kasvoi 137 miljoonaa Ruotsin kruunua 1,2 miljardiin kruunuun eli noin 112,8 miljoonaan euroon. Liikevoitto oli 157 miljoonaa kruunua eli noin 14,8 miljoonaa euroa. Myynnin kasvun tärkeimmät kohteet olivat Alankomaat ja Ranska.

”Hyvän myynnin perustana on laadukkaat tuotteet, jotka ylittävät asiakkaiden odotukset. Jälkimarkkinoinnissa palvelumme tunnetaan sellaisten tapausten käsittelyn laadukkuudesta, joissa tuote ei jostain syystä toimi odotetusti. Tämä lisää asiakasuskollisuutta. Pyrimme tietenkin pitämään kustannukset kurissa ja tuloksen hyvänä, jotta voimme jatkossakin investoida toimintaamme”, kertoo Engcon Holdingin toimitusjohtaja Krister BlomgrenKysyntä maailmalla kasvaa

Tilttirotaattoreja on maailman kaikista kaivinkoneista noin kahdessa prosentissa, mikä on merkittävä lukema alan kaikille toimijoille koneiden kappalemäärään suhteutettuna. Rakennus- ja maanrakennusalan markkinoista kahdella alueella, USA:ssa ja Japanissa, on tulevina vuosina suuria, positiivisia haasteita. Näillä markkinoilla on Engconin mukaan lisääntyvää kysyntää sekä tehokkaammalle että turvallisemmalle työtavalle.

”Olemme vakuuttuneet, että rototilttimme, automaattiset pikakiinnikkeet ja turvakiinnikkeet ovat vastaus moniin vaatimuksiin. Tavoitteemme on yksinkertaisesti muuttaa ja tehostaa kaivukonealaa”, sanoo Krister Blomgren.

Engcon, jolla on nykyisin hallussaan 44 prosenttia rototilttien kokonaismarkkinasta, tiedottaa olevansa hyvissä asemissa maailmanlaajuisen kysynnän kasvaessa tulevina vuosina. 

”Tehostamme prosessejamme ja sijoitamme voittomme suurelta osin takaisin tuotannon ja toimituskapasiteetin kasvattamisen sekä toimintamme kehittämiseen entisestään. Pyrimme olemaan askeleen edellä, ja hyvä tuloksemme helpottaa kehitystämme jatkossa”, toteaa Krister Blomgren.

Panostukset jatkuvat tulevaisuudessa

Syksyllä 2019 Engcon kertoo ryhtyvänsä yhteistyöhön uusien mielenkiintoisten kumppanien kanssa, jatkavansa rekrytoimista myynnin keskeisiin tehtäviin ja standardisoivansa turvakiinnikkeensä. Näiden panostusten avulla Engcon aikoo vahvistaa asemaansa markkinoilla ja loppuasiakkaiden keskuudessa entisestään. 

Edellinen artikkeliKoneosapalvelu pehmeiden maiden kiertueelle
Seuraava artikkeliYanmar osti ASV:n