Ponssen Vieremän tehtaalla valmistui 17 000. Ponsse-metsäkone. Elokuun puolessa välissä valmistunut Elk matkaa luovutuksen jälkeen työskentelemään Kuusmoto Oy:n palvelukseen.  

Ponssen 17 000. metsäkone valmistui koronavuoden aikana ja maailmanlaajuisten komponentti- ja toimitushaasteiden ympäröimänä. Vallitseva tilanne ei kuitenkaan ole ponsselaisia lannistanut, sillä metsäkonevalmistaja kertoo toiminnan jatkuneen hyvänä poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta. Tästä esimerkkinä otetaan jo 17000. valmistunut Ponsse-metsäkone, joka on Kuusmoto Oy:n tilaama Elk.

Vuonna 2014 perustettu posiolainen Kuusmoto Oy työllistää tällä hetkellä 17 työntekijää. Toimintaa on Suomen Lapissa seitsemän kunnan alueella. Yrityksellä on käytössä yhteensä yhdeksän Ponssea.

”On hienoa vastaanottaa tämä nimikkolaatalla varustettu työmyyrä. Tämän hetken suunnitelmien mukaan juhlakalu tulee urakoimaan Posion tai Ranuan alueella. Päivänsankari täydentää kalustoamme hienosti”, kertoo toimitusjohtaja Tomi Kuusela Kuusmoto Oy:ltä. 

Ponsse on valmistanut vuonna 2005 sarjatuotantoon otettua Elk -ajokonetta yhteensä 947 kappaletta ja koneita on toimitettu yli 20 maahan.

Edellinen artikkeliSympaattisesti sähköllä – maastossa tai kadulla
Seuraava artikkeliKoneurakointi 5/2021