Koneosapalvelun kahmarimallisto täydentyy uuden kokoluokan tuotteella, kun järeä Vahva C60 HD kuormainkoura ensiesitellään Proforest-näyttelyssä Kalajoella 24.-25.9.2021. 

Koneosapalvelun oma Vahva-tuotemallisto on viime vuosina kehittynyt voimakkaasti. Perinteistä kuormatraktoreihin ja myös kuorma-autoihin soveltuvaa C-mallistoa on uudistettu, ja kaivinkoneisiin soveltuvaa KC-mallistoa on laajennettu. Tuoterakenteen kehittämisen lisäksi valmistustekniikkaan on yrityksen mukaan panostettu paljon. Vahva-kourat valmistetaan Koneosapalvelun emoyhtiön Outokummun Metallin tehtaalla Pohjois-Karjalassa.

Rotaattorikiinnitteisen Vahva C -malliston uusin tulokas C60 HD edustaa isompien kourien kokoluokkaa, jota käytetään materiaalinkäsittelykoneissa. Pinta-alaltaan 0,60 m² kokoinen jykevä kuormainkoura soveltuu suurten puumäärien käsittelyyn esimerkiksi terminaaleissa ja saaripuuhakkuilla. Koura pohjautuu teknisiltä ratkaisuiltaan tuttuun, vuonna 2016 lanseerattuun Vahva C -mallisarjaan. Koura on HD- eli ns. heavy duty -malli, mikä tarkoittaa lujempaa materiaalia ja muita kovaan käyttöön suunniteltuja teknisiä ratkaisuja. Vahva C -mallistosta löytyy ennestään kaksi muuta HD-mallia kokoluokissa 36 ja 46. 

Materiaalinkäsittelykoneisiin tarkoitettuja isompia Vahva-kouria on tulossa lisää vuonna 2022, kun mallisto täydentyy tällä hetkellä testivaiheessa olevilla C80 ja C100 -malleilla. 

 VAHVA C60 HD – TEKNISET TIEDOT

Paino 450 kg 
Pinta-ala 0,60 m² 
Työpaine (max.) 250 bar 
Kuorma (max.) 6000 kg 
Avauma 2300 mm 

Edellinen artikkeliJohn Deere 1910E ja Bracke T35
Seuraava artikkeliKoneurakointi 6/2021