Trimble on esitellyt uuden sukupolven Trimble Groundworks -koneohjausärjestelmän poraus- ja paalutustehtäviin. Trimblen mukaan järjestelmä mahdollistaa poraus- ja paalutustoimenpiteiden nopean, turvallisen ja tarkan läpiviennin.

”Trimble Groundworks on helppokäyttöinen, intuitiivisella käyttöliittymällä varustettu rakentamisympäristöihin suunniteltu koneohjausjärjestelmä”, sanoi Trimblen Civil Engineering and Construction -divisioonan pääjohtaja Scott Crozier. ”Toiminnassa voidaan edistyneiden navigointitoimintojen ansiosta saavuttaa senttimetritarkkuus, jolloin korjaustyön tarve ja koneen lähellä toiminnan yhteydessä vaadittavan henkilöstön määrä vähenee.”

Intuitiivinen käyttöliittymä

Värigrafiikka, luonnolliset interaktiiviset ominaisuudet ja eletoiminnot tekevät Trimble Groundworks -ohjelmistosta valmistajansa mukaan intuitiivisen ja helppokäyttöisen. Käyttöliittymä on suuren, helppolukuisen kosketusnäytön ansiosta muokattavissa yksilöllisten tarpeiden mukaan, Trimbleltä tiedotetaan. Ohjelmisto sopii yhteen muiden Trimble Civil Engineering and Construction -ratkaisujen kanssa, mikä nopeuttaa ja helpottaa yrityskohtaisia koulutustoimintoja.

Poraus

Trimble Groundworks Machine Control System for Drilling -koneohjausjärjestelmä nopeuttaa poraustoimintoja helpottamalla ja tarkentamalla niihin liittyvien paikka-, syvyys-, suunta- ja kallistusmuuttujien määritystä. Porausreikien etäisyyksien, kulmien ja koneen sijainnin optimointi tuottavat tasaisemman räjäytyskuvion sekä fragmentaation eli pienentävät kuljetuskustannuksia. Auto stop -toiminto pysäyttää porauksen tavoitesyvyyteen, mikä vähentää yliporausta, tuottaa tasaisempia penkereitä ja vähentää koneiden kulumista, auttaen näin saavuttamaan merkittäviä säästöjä.

Trimble Groundworks minimoi rakennusmittaustarpeen ja edistää työturvallisuutta vähentämällä koneen lähellä työskentelevien henkilöiden tarvetta porauksen yhteydessä. Ohjelmisto mahdollistaa lisäksi kieltoalueet, jotka auttavat henkilöstöä välttämään vaara-alueet. Trimble Groundworksin avulla koneet voidaan pitää toiminnassa 24/7-periaatteella lähes kaikissa olosuhteissa, mikä vähentää pimeyden tai huonon sään aiheuttamia viiveriskejä, Trimbleltä kerrotaan

Paalutus

Trimble Groundworks Machine Control System for Piling -koneohjausjärjestelmään tarkkuus lisää toiminnan tehokkuutta ja vähentää paalutukseen liittyviä mittauskustannuksia. Trimble Groundworksin tarkka paikannus varmistaa, että paalujen välinen navigointiaika lyhenee. Koneen siirtoihin kuluu vähemmän aikaa, jolloin sitä jää enemmän paaluttamiseen. 

Sisäänrakennettu automaattinen laadunvarmistus ja laaturaportointi sisältää tiedot alku- ja loppuasemasta, aika- ja korkeusmuuttujista sekä todellisesta upotussyvyydestä, iskuluvusta sekä kaltevuuden ja suunnan ohjauksesta. Järjestelmän ainutlaatuiset käyttäjähallintatoiminnot mahdollistavat lisäksi esimiehille käyttäjäraporttien suodatuksen tarpeen mukaan.

Integroitu ratkaisu

Trimble Groundworks kuuluu osana Trimble Connected Site -ratkaisupakettiin, jonka kerrotaan mahdollistavan työprosessien korkean tason integroinnin suunnitteluvaiheesta valmiiseen projektiin. Toimistossa käytettävän Trimble-ohjelmiston integrointi kenttäkäytössä olevaan Trimble Groundworksiin lisää poraus- ja paalutustoimien tehokkuutta ja tuottavuutta synkronoimalla tiedot langattomasti, minkä ansiosta käyntitarve paikan päällä vähenee ja kaikki tiedot ovat saatavissa yhdestä lähteestä.

Edellinen artikkeliCernos Oy tähtää kasvuun ja laajentaa omistuspohjaansa
Seuraava artikkeliCaterpillarin 2019-valikoimaa videolla