Avant Tecno Oy:llä saatetaan tänään loppuun useita vuosia valmisteltu sukupolvenvaihdos, kun yrityksen perustaja ja pitkäaikainen toimitusjohtaja, teollisuusneuvos Risto Käkelä jää hyvin ansaitulle eläkkeelle. 

Ylöjärvellä pitkän ja menestyksekkään nousun historiansa aikana tehnyt Avant Tecno Oy on henkilöitynyt lujasti perustajaansa Risto Käkelään. Nyt pitkäaikainen toimitusjohtaja on päättänyt ryhtyä nautiskelemaan eläkemiehen roolista, ja jättää luomuksensa seuraavan sukupolven haltuun. 

”Yritys on nyt erinomaisessa kunnossa ja kasvuvauhdissa. Koko kolmenkymmenen vuoden aikana liikevaihtomme on laskenut vain yhden kerran edelliseen tilikauteen verrattuna, emmekä ole kertaakaan tehneet tappiollista tulosta. Voisi siis todeta, että tästä on helppo jatkaa”, naurahtaa Käkelä ja jatkaa: ”Uusi sukupolvi tuo varmasti mukanaan paljon uusia ideoita ja ajatuksia, ja olen luottavainen siihen, että kasvutahti tulee kiihtymään entisestään. Aina on kuitenkin muistettava, että menestymisessä on kyse tahtotilasta: halu olla paras. Tämä on siivittänyt meidän toimintaamme tähän saakka, ja varmasti samalla linjalla jatketaan myös tulevaisuudessa.” 

Yrityksen uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Jani Käkelä, joka on toiminut viimeiset 11 vuotta yrityksen myynti- ja markkinointijohtajana. Käkelä on ollut mukana yrityksen toiminnassa käytännössä jo lapsesta asti.

Jani Käkelä on lapsesta asti ollut mukana Avant Tecnon toiminnassa, ja jatkaa nyt toimitusjohtajana.

 ”Perheyrityksen toiminnan jatkaminen on ollut itsestään selvää minulle jo hyvin pitkään. Olen historian aikana päässyt hyvin kiinni toimintaan, ja kun ikää on tullut lisää, samalla myös vastuut ovat pikkuhiljaa kasvaneet. Meillä on tällä hetkellä selkeä kasvustrategia ja olemme jo tähän mennessä tehneet paljon toimenpiteitä loistavan kilpailukykymme turvaamiseksi. Askelmerkit tulevaan ovat selkeät, ja toimintamme tulee jatkumaan varmoin ottein”, kertoo Jani Käkelä. 

Jani Käkelän tilalle Avant Tecno Oy:n myynti- ja markkinointijohtajaksi on nimitetty Jukka Kytömäki. Kytömäki on ollut Avantin palveluksessa viimeisen 10 vuoden ajan, viimeisimpänä Avant Tecno USA -myyntiyhtiön toimitusjohtajana. Kytömäki tuntee Avantin toimintaympäristön ja tuotteet erinomaisesti ja siirtyy innolla uusien tehtäviensä pariin. 

Jani Käkelän tilalle Avant Tecno Oy:n myynti- ja markkinointijohtajaksi on nimitetty Jukka Kytömäki.

Myös Avant Tecno Oy:n tytäryhtiön Leguan Lifts Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu, kun yhtiön pitkäaikainen toimitusjohtaja Antti Otava jää eläkkeelle niin ikään 30.9.2021. Otava jättää yhtiön hyvässä iskukunnossa seuraajalleen Esa Vuorelalle. Vuorelalla on pitkä kokemus erilaisista teollisuusyritysten kehittämis- ja johtotehtävistä. 

DI Esa Vuorela aloittaa Leguan Lifts Oy:n toimitusjohtajana.
Edellinen artikkeliTapio Hirvikoskesta Finnmetko Oy:n toimitusjohtaja
Seuraava artikkeliNosturihistoriallinen seura koukuttaa mukaan nostureiden ystäviä