Maatalouskonevalmistaja Pöttinger on julkaissut koneuutuuksia ja innovaatioita tulevaan kasvukauteen. Terrasem-suorakylvökoneet ottavat teknisen edistysaskeleen, kun uusien Pro-mallien myötä työleveydeltään 3–9 metrin koneisiin tulee saataville lannoitevantaiden avulla tapahtuva sijoituslannoitus. Novacat-niittokonemallistossa puolestaan nähdään uusia innovaatioita, joilla niittämisen mukavuus ja nautinto nousevat uudelle tasolle. Lisäksi sivuripusteisten Novadisc-takaniittokoneiden mallisto uudistuu.

TERRASEM FERTILIZER PRO -suorakylvölannoittimet säästävät maan rakennetta

Uusi lannoitevantaiden avulla tehtävä sijoituslannoitus on saatavissa sekä kiinteä- että taittuvarunkoisiin Terrasem-suorakylvökoneisiin. Terrasem Fertilizer Pro -suorakylvökoneiden sijoituslannoitus luo optimaaliset olosuhteet itämiselle. Lannoitus tehdään samalla ajokerralla kylvön kanssa. Vähemmät ajokerrat parantavat kustannustehokkuutta ja säästävät maan rakennetta. Kylvövaiheen työt saadaan tehtyä nopeasti ja kaikki suotuisat päivät pystytään hyödyntämään kylvösesongin aikana.

Fertilizer Pro -lannoitevantailla lannoite sijoitetaan joka toiseen kylvöriviväliin, juuri oikeaan paikkaan ravitsemaan kehittyvän kasvuston juuria. Lannoitteiden nousevat hinnat, uudentyyppiset lannoitetuotteet, ravinteiden käytön sääntely ja tiukentuva ympäristölainsäädäntö tekevät tarkkuuslannoittamisen välttämättömäksi. Menetelmä säästää lannoitetta ja pienentää satotappioita, mutta myös vauhdittaa viljelykasvin juuriston kehitystä ja auttaa myöhemmässä kasvuvaiheessa huippusatojen tavoittelussa.

NOVACAT ja EUROCAT ALPHA MOTION PRO – tarkkaa maanpinnanseurantaa entistä kätevämmin

Katseita keräävä uusi Novacat Alpha Motion tarjoaa valmistajansa mukaan nautittavan niittokokemuksen, jossa käytettävyys yhdistyy huippuluokan maanpinnanseurantaan ja tarkkaan niittojälkeen.

Myös Novacat- Ja Eurocat-niittokonemallistot saavat jatkokseen uuden Pro-malliston, johon kuuluu niin lautas- kuin lieriöniittokoneitakin. Näissä paras mahdollinen käytettävyys yhdistyy huippuluokan maanpinnanseurantaan ja tarkkaan niittojälkeen, jolloin nurmirehun laatu säilyy optimaalisena niittohetkestä alkaen.

Kolmipistekiinnityksen ansiosta uusien Pro-mallien kiinnitys mihin tahansa traktoriin on helppoa. Käyttöön on otettu myös hyväksi havaittuja, aktiivisen tukikehikon liikkuvuutta parantavia rakenneratkaisuja. Toisin kuin tavallisessa kiinnitysrungossa, jossa ainoastaan yksi kiinnityskohta vastaa maanpinnanseurannasta ja reagoi maan epätasaisuuksiin, Alpha Motion -kiinnitysrungossa koko kannatinkehikko mukautuu maanpinnan muotoihin. Lopputuloksena on aidosti ”kelluva niitto” jopa suurilla ajonopeuksilla ja kosteilla lohkoilla niitettäessä, mistä johtuen nurmen pinta pysyy ehjänä.

NOVACAT 302 CROSS FLOW – siirtoruuvi saatavilla nyt kolmemetrisenä

Pöttinger tuo markkinoille myös taloudellisen kolmemetrisen sivuttaissiirtoruuvilla varustetun Novacat 302 Cross Flow -mallin. Kuvassa kone leveälle levittävänä.

Pöttingerin Cross Flow -sivuttaissiirtoruuvilla voidaan yhdistää nurmirehu karhoksi heti niiton jälkeen, kun murskainta ei käytetä. Cross Flow on ollut tähän saakka saatavissa Novacat A10 -yhdistelmäniittokoneeseen ja 3,5-metriseen Novacat 352 -takaniittokoneeseen. Nyt Pöttinger tuo markkinoille myös taloudellisen kolmemetrisen sivuttaissiirtoruuvilla varustetun Novacat 302 Cross Flow -mallin, jonka tehontarve on pienempi kuin isoveljellään. Myös säästöt polttoainekuluissa ovat selkeitä. Tätä niittokonemallia voi käyttää traktoreilla 100 hevosvoiman teholuokasta alkaen.

Cross Flow -menetelmän käytettävyyttä on parannettu entisestään, sillä kaikissa malleissa on nyt vakiona hydraulinen takaluukun avaus. Takaluukku voidaan avata kätevästi suoraan traktorin ohjaamosta pienen hallintapäätteen avulla.

NOVADISC-mallit 222–352 – Kevyet takaniittokoneet pienemmille maatiloille ja mäkisille alueille

Novadisc-takaniittokoneiden uusi sukupolvi on kustannustehokas ja ihanteellinen rinnelohkoille. Koneissa on kevyt mutta luja ja sitkeä rakenne.

Erityisesti pienemmille tiloille ja mäkisille alueille toimiva uutuussarja on kustannustehokkaat sivuripusteiset takaniittokoneet, jotka kulkevat kevyesti ja tasaisesti. Keveydestä on hyötyä varsinkin jyrkissä rinteissä, epätasaisessa maastossa ja ojanpientareita tai tienvarsia niitettäessä. Kevyestä rakenteesta johtuen tehontarve on huomattavan pieni, ja näitä työleveydeltään 2,2–3,46-metrisiä Novadisc-malleja voidaan käyttää varsin pienillä traktoreilla, 40 hevosvoiman teholuokasta ylöspäin.

Edellinen artikkeliCatilta uusia liukuohjattuja ja tela-alustaisia kuormaajia
Seuraava artikkeliNokian Ground King esitellään syksyllä