”Nosta luuri, me nostamme loput”, kuuluu Kurko Koposen lausahdus jo vuosien takaa. Tätä ajatusmaailmaa jatkaen yritys päätti kaksi vuotta sitten tilata uuden mobiilinosturin, jolla palvelukykyä voitaisiin parantaa uusiin ulottuvuuksiin.
Viime viikolla uusi tulokas sitten saapui Varkauteen, Kurko Koposen pihaan. Liebherr LTM 1230-5.1. Viisiakselinen koneen nostoteho on parhaimmillaan 230 tonnia. Teleskooppipuomin pituus koneessa on 75 metriä, ja suurimmaksi nostokorkeudeksi ristikkopuomin kanssa tulee 113 metriä. Vastapainojen maksimimäärä on 72 tonnia.

Kurko Koposen toimitusjohtaja Juha Koposen mukaan työmaita tämän kokoisille nostureille on ympäri Suomea. Vallitseva ja yllättäväkin maailmantilanne on kuitenkin erilainen kuin tilaushetkellä. Siitä huolimatta investointi nähdään yrityksessä tarpeelliseksi.

”Ei ollut tietoa kaksi vuotta sitten, miten kevät 2020 starttaa. Nosturin oli tarkoitus mennä tehdasseisokkeihin, mutta nyt seisokit ovat siirtyneet tulevaisuuteen. Mutta yhtiössä ei usko horju, tämä kone nostaa tulevien asiakkaiden bisnestä uusiin korkeuksiin, kun selviämme nykyisestä tilanteesta”, Koponen linjaa.

Edellinen artikkeliLapin Kumi laajentaa Kittilään
Seuraava artikkeliKaivosinvestoinnit kasvoivat, malminetsintä väheni