Liebherr Mining Equipment Colmar SAS julkistaa virallisesti 1.1.2019 myynnin alkaneeksi R 9100 B ja R 9150 B -louhoskaivinkoneille. B-mallisukupolvi päivittää vuonna 2010 julkaistun R 9100 -sarjan ja vuonna 2012 julkaistun R 9150 -sarjan nykypäivän ja tulevaisuuden tasolle. Molemmissa on voimanlähteenä Liebherr D9512 V12-moottori, ja se on nyt Tier4F-yhteensopiva sekä testattu toimivaksi paitsi korkeissa lämpötiloissa, myös ohuessa ilmanalassa. R 9150 B tulee saataville myös sähkökäyttöisenä.

B-sarjan koneiden myötä toimitetaan myös Liebherr EVO -kauhoja, jotka ovat entistä suurempia tilavuudeltaan ja niiden läpäisyteho on lisääntynyt. Kuokkakauhoissa tilavuutta on tarjolla R 9100 B:lle 7,5 kuutiometriä ja R 9150 B:lle 8,8-9,6 kuutiota.
Myös käännön pumppu on uusittu aiempaa tehokkaammaksi ja vastapainon massaa on lisätty tonnilla.

Päivityksessä on otettu huomioon tietenkin myös nykypäivän vaatimukset hytin, kulkureittien ja tietojärjestelmiin yhdistämisen. Portaat ja tasot ovat aiempaa vieläkin turvallisemmalla mallilla ja hytti on paitsi värinävaimennettu uudelleen, myös äänitasoa on saatu leikattua 2 desibeliä pienemmäksi aiempaan nähden. Numero saattaa näyttää äkkiseltään pieneltä, mutta kannattaa muistaa desibelien käyttäytyvän logaritmisesti, ja että kahden desibelin lasku melutasossa tarkoittaa äänienergian kaksinkertaista pienenemistä.

Yhidstettävyyden hoitaa LMD eli Liebherr Mining Data Platform, joka kerää koneen käyttötiedot, vikakoodit ja häiriöt yhteen tietokantaan tarkastelua varten. Tiedot välitetään myös maailmanlaajuisella tasolla valmistajan omaan kantaan, joka auttaa kehittelemään koneita edelleen.

Edellinen artikkeliNooteboomilta NoVAB 3.0 -versio
Seuraava artikkeliDoosanin minikaivinkoneet viitostasolle