AGCO toteuttaa laajan investointiohjelman AGCO Powerin moottoritehtaalla Linnavuoressa. Viidelle vuodelle ajoittuvien investointien avulla kehitetään täysin uusi moottoriperhe, hankitaan tuotantokoneita ja työkaluja, uudistetaan prosesseja sekä laajennetaan kokoonpanotehdasta. Yhdessä tuotekehitykseen jo tehtyjen investointien kanssa investointiohjelman kokonaissumma nousee huomattavasti yli 100 miljoonaan euroon.

Valmistukseen tulevat uudet moottorit ovat AGCO Powerin mukaan aiempaa polttoainetaloudellisempia, puhtaampia ja helpompia valmistaa. Ne täyttävät viimeisimmät päästömääräykset. Uusi moottoriperhe on myös monikäyttöisempi erilaisiin työkone- ja maantiekäyttöihin. Uuden moottoriperheen valmistus alkaa uudistetulla tehtaalla vuonna 2022. 

”Polttomoottori on raskaiden työkoneiden pääasiallinen voimanlähde nyt ja tulevaisuudessa. Moottorit muuttuvat yhä ympäristöystävällisemmiksi päästömääräysten ja uusiutuvien polttoaineiden myötä. Uudet moottorimme soveltuvat myös hybridi- ja sähkökäyttöön. Meillä Linnavuoren moottoritehtaalla tämä investointi nähdään suurena luottamuksen osoituksena ja se vahvistaa uskoamme tulevaisuuteen”, sanoo AGCO Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala.

AGCO Power valmistaa moottoreita neljällä tehtaalla eli Nokian Linnavuoressa , Kiinan Changzhoussa, Brasilian Mogi das Cruzesissa ja Argentiinan General Rodriguezin tehtaalla. AGCO Powerin tehtaiden yhteiskapasiteetti on yli 100 000 moottoria vuodessa. AGCO Power -yhtiö juhlisti vuoden 2018 keväällä 75-vuotista historiaansa ja samaan aikaan valmistui myös miljoonas moottori.

Automatisoitua moottorien alkukokoonpanoa Linnavuoren tehtaalla.
Edellinen artikkeliContinentalin voikukkarenkaat etenevät
Seuraava artikkeliPäätös tuli – yhdistelmien enimmäispituus nousee 34,5 metriin