Nokian Renkaat esittelee kaksi uutta kokoa Nokian HTS G2 E-4 -rengasperheeseen. Uusien 14.00-24 ja 16.00-25 -kokojen myötä myös tyhjien konttien käsittelijät ja haarukkatrukit saavat rengasvalmistajan mukaan turvallisuutta ja tehokkuutta lisäävää parempaa vakautta.

Renkaiden vakaus on tärkeä tekijä konttikurottajien, haarukkatrukkien ja puutavarankäsittelykoneiden tehokkaassa ja turvallisessa työskentelyssä. Kiireisessä terminaalissa ei ole aikaa ylimääräisiin liikkeisiin, joten on tärkeää, että kontinkäsittelykoneen renkaat vaimentavat värähtelyt ja iskut nopeasti.

“Mitä korkeammalle kurotat, sitä vakaamman alustan tarvitset”, kiteyttää liiketoimintalinjan johtaja Tuomas Färlin Nokian Renkailta. ”Renkaiden vakaudella on suora vaikutus työn turvallisuuteen ja tehokkuuteen.”

Nokian HTS G2 -perheen satama- ja terminaalirenkaat on valmistajansa mukaan suunniteltu alusta asti vakautta ja korkeaa kantavuutta silmällä pitäen. Erityistä huomiota on kiinnitetty renkaan joustoalueeseen, joka hyötyy rengasrungon iskuja vaimentavasta kumiseoksesta, Nokian Renkailta kerrotaan. Kaikki HTS G2 -renkaat ovat ristikudosrakenteisia, joka on valmistusperiaatteena jo sinällään hyvin vakaa. Nokian Renkaat kertoo lisäksi pystyneensä parantamaan tätä entisestään.

Nokian HTS G2 -renkaasta on saatavilla kaksi versiota – sileäpintainen Nokian HTS G2 L-4S sekä viistetyillä kuviopaloilla varustettu, helposti kääntyvä ja vähemmän lämpöä tuottava Nokian HTS G2 E-4. ”Sileäpintainen rengas luonnollisesti kuluu hyvin hitaasti”, Tuomas Färlin huomauttaa. ”Mutta pidemmille siirtoetäisyyksille soveltuvan Nokian HTS G2 E-4 -renkaankin pintakuvio kestää hyvin kulutusta, ja keskiosan umpikumipinta estää pistovaurioita.”

Nokian HTS G2 E-4 -renkaista on kesäkuusta 2019 eteenpäin tarjolla myös koot 14.00-24 ja 16.00-25. ”Uudet rengaskoot on valittu täydentämään valikoimaa ja laajentamaan sitä tyhjän kontin käsittelijöiden ja terminaalitrukkien suuntaan”, Färlin sanoo. ”Samat ominaisuudet, jotka ovat todistaneet toimivuutensa konttikurottajissa, palvelevat hyvin myös näissä sovelluksissa.”

Uusien kokojen myötä Nokian Renkaat tarjoaa täyden kattauksen varta vasten vaativaan satamakäyttöön suunniteltuja erikoisrenkaita. ”Heidän työnään on pienentää läpimenoaikoja turvallisuudesta tinkimättä”, kuvailee Färlin loppukäyttäjien haasteita. ”Nokian Renkaat tuo heille mielenrauhaa kiireisimpäänkin päivään.”

Edellinen artikkeliMetso tekee McCloskey-kaupat
Seuraava artikkeliDoosan DX160LC-5 HT muokkaa videolla!