RealMachinery-konekonserni tiedottaa, ettei se enää vuoden 2021 alusta tule edustamaan Bobcat-tuotemerkkiä. Nykyinen maahantuontisopimus Bobcatin kanssa tulee loppumaan 31.12.2020.

RealMachineryltä kerrotaan, että konsernin kasvun edetessä nykyistä tuotevalikoimaa pyritään tehostamaan, jotta asiakkaiden tarpeita voitaisiin palvella entistä paremmin. RealMachinery kertoo jatkossa keskittyvänsä tuotesegmentteihin, joissa on nyt ja tulevaisuudessa kasvupotentiaalia. Tiedotteen mukaan osittain tämänkin vuoksi Bobcatin kanssa tehty sopimus on päätetty, sillä asiakaskysyntä kyseisissä tuotesegmenteissä on ollut laskusuhdanteessa jo useita vuosia.
Lisäksi yrityksen tuotevalikoimassa on ollut joitakin päällekkäisyyksiä, ja ne ovat tuoneet omat haasteensa niin konemyyntiin, yhtiön kehittämiseen kuin strategiseen suuntaamiseen.

Bobcat on amerikkalaislähtöinen konevalmistaja, joka on perustettu vuonna 1947. Muutaman yrityskaupan jälkeen Bobcat on ollut osana Doosan-yritysryhmää vuodesta 2007 lähtien. Bobcat tuli RealMachineryn edustukseen vuonna 2015 tehdyn Dae-Tek Oy:n oston myötä, Dae-Tek puolestaan oli edustanut merkkiä vuodesta 2011 lähtien.

Edellinen artikkeliKompakti katukuokka – Volvo EWR130E
Seuraava artikkeliIntermat 2021 peruttu – uusi yritys vuonna 2024