Metso Outotecin suunnitelma uuden teknologiakeskuksen rakentamisesta Tampereelle liikahti askeleen eteenpäin eilen 17.12. kun yrityksen hallitus hyväksyi ehdotuksen 23,4 hehtaarin tontin ostamisesta Lahdesjärven alueelta.

Teollisuuskiinteistön rakentaminen tontille edellyttää kaavamuutosta, ja seuraava vaihe onkin rakennusluvan hakeminen. Kun lupa on kunnossa, Metso Outotec tekee vielä lopullisen päätöksen rakentamisesta. Tampereen kaupunki on aloittanut tontin asemakaavan muutosprosessin ja esirakennustyöt. Mikäli lopullinen investointipäätös toteutuu, muuton arvioidaan tapahtuvan seuraavien 3–5 vuoden aikana. Hanke on nimetty perinteisiin nojaavasti Lokomotion-nimellä.

Tampereella sijaitsee tällä hetkellä yksi Metso Outotecin keskeisistä tutkimus-, tuotekehitys-, tuotanto- ja palvelukeskuksista. Keskus työllistää noin 900 henkilöä. Toimintojen pääpaino on Aggregates-liiketoiminnassa, joka kehittää ja valmistaa laitteita ja palveluita kivenmurskausalan tarpeisiin. Tampereen osaamiskeskuksessa toimii myös Metso Outotecin kivenmurskauksen tutkimuskeskus ja kivilaboratorio.

Metso Outotec kartoittaa nyt keinoja uudistaa ja kehittää Tampereen toimipaikkaa vastaamaan liiketoiminnan ja henkilöstön muuttuvia tarpeita. Lokomotion-projektin ensimmäisen vaiheen perusteella Metso Outotec on tullut siihen tulokseen, että Lahdesjärvellä Leppästensuonkadun eteläpuolella sijaitseva alue soveltuisi parhaiten uuden teknologiakeskuksen sijainniksi. Lahdesjärven etuja ovat muun muassa soveltuvuus alan asiakkaiden palveluun, työmatkustuksen sujuvuus sekä tontin skaalautuvuus modernin teollisuustoiminnan tarpeisiin.

Yhteistyösopimus Lahdesjärven tontista allekirjoitettiin Tampereen kaupungin ja Metso Minerals Oy:n välillä 11. maaliskuuta 2020, ja nyt investointipäätös kyseisen tontin osalta on siis tehty.

Edellinen artikkeliIntermat 2021 peruttu – uusi yritys vuonna 2024
Seuraava artikkeliMetsä Fibren Kemin biotuotetehtaalle myönnettiin ympäristölupa