Kaivukonerengas Nokian Tyres Ground Kare on jatkossa saatavilla aiempaa pienempiin eli 9–15 tonnin pyöräalustaisiin koneisiin. Uudelle koolle otaksutaan ottajia erityisesti tiiviisti rakennetussa kaupunkiympäristössä, jossa pienten pyöräkaivurien ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa.

Nokian Tyres Ground Kare -tuoteperhe tuli muutama vuosi sitten kaivinkonerenkaiden markkinoille, ja sen jälkeen kehitys on jatkunut esimerkiksi uusien kokojen myötä. Uusin lisäys perheeseen on moniin entistä kevyempiin pyöräalustaisiin kaivukoneisiin soveltuva 600/40-22.5 -koko.

“Kompaktit ja ketterät 9–15-tonniset pyöräkaivurit ovat suosittuja kaupunkialueilla urakoitaessa”, sanoo Kimmo Kekki, Nokian Renkaiden tuotepäällikkö. ”Tämän kokoluokan kaivinkoneet ovat usein nelipyöräohjattavia, mikä saa ne taipumaan entistä paremmin ahtaisiinkin tiloihin. Nokian Tyres Ground Kare -renkaat auttavat  ehkäisemään maaperän vaurioita ja tarjoavat samalla erinomaisen kantavuuden. Myös renkaan hiljaisuus, mukavuus ja polttoainetehokkuus maantieajossa on huippuluokkaa.”

Korvaaja paripyörille

Nokian Tyres Ground Kare -renkaita on käytetty korvaamaan paripyörät, jotka ovat alttiita sille, että renkaiden väliin kiilautuvat kivet katkaisevat työt. ”Uusi 600/40-22.5 -koko on sopiva vaihtoehto 9.00-20 -paripyöräkokoonpanoa käyttäville koneille”, Kimmo Kekki sanoo. ”Tämä tekee Nokian Tyres Ground Kare -renkaista erinomaisen vaihtoehdon moniin nykyaikaisiin pyöräkaivureihin.”

Tehokkuutta ja mukavuutta

Teräsvahvikkeiden ansiosta Nokian Tyres Ground Kare-renkailla luvataan olevan erinomainen pistonkesto. Renkaan leveän palakuvion tarjoama suuri kosketuspinta varmistaa hyvän pidon pehmeällä maaperällä. Tämän ansiosta Nokian Tyres Ground Kare on valmistajan mukaan täydellinen valinta silloin, kun työskentely tapahtuu monenlaisilla työmailla. 

Lisäksi renkaan optimoitu, ei-direktionaalinen eli pyörimissuunnaltaan vapaa pintakuvio hyvin porrastettuine kuviopaloineen takaa tasaisen kyydin tiesiirtymissä, Nokian Tyresiltä tiedotetaan.

Uudessa koossaan Nokian Tyres Ground Kare on yhteensopiva kompaktikokoluokan uusien kaivukoneiden kanssa. Renkaiden ja kehittyneiden koneiden parhaat ominaisuudet yhdistämällä saadaan ohjaamisesta joustavaa, mikä on oleellista vaurioille altistavassa ympäristössä urakoitaessa. Valmistaja muistuttaa, että laajan kosketuspinta-alansa ansiosta Nokian Tyres Ground Kare on hellä myös maaperälle, ja rengas on tiellä miellyttävä sekä hiljainen.

Pitoa tosielämän urakointiin

Sami Isomäki tekee kaivukoneurakointia Helsingin ympäristössä, enimmäkseen rakennustyömailla. Hän on käyttänyt jo jonkin aikaa Nokian Tyres Ground Kare -renkaita. Aiemmin koneiden alla oli paripyörät, mutta Isomäki on todennut Nokian Tyres Ground Kare -renkaiden tukevan hänen työtään paremmin.

“Ennen jouduin vaikeassa maastossa turvautumaan tela-alustaiseen kaivinkoneeseen”, Isomäki muistelee. ”Nyt Nokian Tyres Ground Kare toimii hyvin paikoissa, joissa tuplapyörillä olisi jäänyt jumiin.” Isomäki kiittelee myös renkaan kantavuutta, joka on huomattavasti paripyöriä parempi.

Koot ja saatavuus

Nokian Tyres Ground Kare renkaan tähänastinen kokovalikoima on 650/45-22.5, 600/50-22.5, 710/40-22.5 ja 620/60B30. Tarjolla on myös traktorikaivureille ja kaivurikuormaajille sopivat 620/60B30 ja 620/60B34 -koot, joihin kuuluu myös rautatiekäyttöön tarkoitettu, puoliksi kuvioitu Semi-Slick-erikoisversio koossa 620/60B34. Uusi 600/40-22.5 -koko täydentää valikoimaa maaliskuusta 2023 lähtien sekä renkaana että pyöräpakettina.

Nokian Renkaiden pyöräpaketit

Nokian Renkaat valmistaa myös vanteita, jotka on suunniteltu erityisesti Nokian Tyres -renkaille. Kaivinkoneiden vanteissa on vakautta lisäävä erikoisvahvistus. Vanteisiin kuuluu myös venttiilin suojaus vahinkoja estävällä muovitulpalla. Vanteita on tarjolla lukuisissa eri väreissä.

Edellinen artikkeliHyundai Doosan Infracore vetymoottorivalmistukseen
Seuraava artikkeliLuvassa normaalia kelirikkoa pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta